Daikin klíma Érdekel a véleményed

Daikin Industries, Ltd. egy multinacionális Japán klímagyártó  gyártó vállalat székhelye Osaka. A cég több kontinensen számos országában van jelen a legfontosabb érdekeltségei Japánban, Kínában, Fülöp-szigeteken, Ausztráliában, Indiában, Délkelet-Ázsiában, Európában, Észak-Amerikában és Dél-Amerikában vannak.

A Daikn a VRV rendszerek feltalálója 1982 (változó hűtőközeg áram) a VRV a Daikin cég szabadalma más gyártók ezt a rendszert VRF- nek nevezik. A Daikin egy innovátor a split klíma rendszerek területén és élen jár az ipari hűtés más területein is.

A Daikin Industries Ltd-t 1924-ben Osakában Akira Yamada alapította. A közel 100 éves múltra visszatekintő vállalat élen jár a klímaberendezések fejlesztésében és gyártásában egyaránt. A Daikin 2006-ban megvásárolta a McQuay Amerikai globális vállalatot mely szintén hatalmas tapasztalattal bírt az ipari klímatizálás és kereskedelmi hűtés területén.

A Daikin sikerének a titka a folyamatos fejlesztésekben rejlik. A nagy tapasztalat és egyedi fejlesztések az ország éghajlatának egyediségéből és az energia függőségből fakad. Minden fejlesztés a gyártástól a késztermékig a megbízhatóságra és az alacsony energiafogyasztásra összpontosul.

DAIKIN klíma árak

A Daikin inverteres klímaberendezései a lakossági szegmensben is egyre elterjedtebbek. A Japán gyár elsősorban prémium magas árkategóriás termékeket gyárt. Az elmúlt években olyan klímaberendezéseket is a piacra dobott melyek a szűkebb pénztárcájú felhasználók számára nyújt megoldást, de ugyanakkor garantált a magas minőség.

A Daikin Európai összeszerelő üzeme kimondottan az Európai felhasználók számára gyárt klímaberendezéseket, aminek eredménye képen, tudják biztosítani a kedvező klíma árakat, és a Daikin-tól megszokott magas minőséget. A Belgiumban, Östendben található székhely mellett európai gyártási létesítmények megtalálhatóak a Cseh Köztársasában, Plzen-ben és Brno-ban, illetve Gügligen-ben, Németországban és Hendek-ben, Törökországban.

A Daikin nem csak a hűtés, hanem a fűtés és levegőkezelés területén is az élvonalban van. Nagy hangsúlyt fektet a környezet védelemre. A Daikin termékei igen alacsony energia felhasználással rendelkeznek valamint a felhasznált anyagok és hűtőközegek kifejlesztésében és alkalmazásában is úttörő szerepet játszanak. A Daikin már a termékfejlesztési fázisban figyelembe veszi az újrahasznosíthatóságot. Az újrahasznosítás és hulladék csökkentés iránti elkötelezettség a termék előállításának minden fázisában megjelenik (gyártás, szállítás és raktározás, klímaszerelés, karbantartás, stb.) egészen a termékek üzemi élettartama utáni felelősségteljes selejtezésig.

A Daikin célja, környezetvédelmi képzés és tájékoztatás biztosításával példát mutatni a környezetvédelemben. Támogatja és együttműködik külső szervezetekkel és a telephelyek közösségeivel, a vonatkozó iparágak munkacsoportjaiban is rendelkezik képviselőkkel.

2010-ben a Daikin volt az első klímagyártó aki bevezette a szezonális hatékonyságot: az üzemelési költségek és környezeti hatások csökkentését elősegítő energiahatékonyabb technológiák fejlesztésére használt legújabb módszert.

Mi a szezonális hatékonyság?

A szezonális hatékonyság a fűtési és hűtési berendezések valós energiahatékonyságát méri egy teljes év során. A korábbi fűtési és hűtési rendszerektől eltérően a szezonálisan hatékonyság a rendszer mindennapi működését követi, belefoglalva a hőmérséklet ingadozásokat és készenléti időszakokat is. Egy év elteltével a szezonális hatékonysági adatok egy részletesebb és megbízhatóbb képet adnak a rendszer energiafogyasztásáról. Ez lehetővé teszi a minél energia hatékonyabb készülékek kiválasztását.

Daikin légkondicionáló 

Az új Daikin légkondicionáló berendezések és hőszivattyúk R-32 es környezetbarát hűtőközeggel vannak töltve. Az új hűtőközeg fejlesztésében nagy szerepet vállaltak, melynek köszönhetően rendkívüli mértékben csökken az ózonkárosító hatás és nem utolsó sorban nagyobb teljesítmény leadás mellett alacsonyabb energia felhasználást lehet elérni. Az R-32 hűtőközegek lehetővé teszik hűtési és fűtési üzemmódban is az A+++ leghatékonyabb energia besorolást.

A Daikin légkondicionálók olyan széles skálát fednek le, melyek minden területre megoldást nyújtanak a lakossági és ipari területen egyaránt. Az innovatív berendezések számtalan díjat és elismerést nyertek el világszerte.

Régi és új, mi a különbség az R-410A és az R-32 hűtőközegek között?

Jelenleg az R-410A hűtőközeget használják a legtöbb klímaberendezésben a piacon. Ez egy vegyes komponensű hűtőközeg, amely két összetevőből áll, és számos előnyének köszönhetően széles körben használják. Azonban 2025-től kezdődően ennek a hűtőközegeknek a használata tilos lesz, mert magas a globális felmelegedési potenciálja (GWP =Global Warming Potential: az a szám, amely megmutatja, hogy egy adott hűtőközeg milyen potenciális kérosító hatást gyakorolna a globális légköri felmelegedésre, amennyiben azt kibocsátanánk az atmoszférába).

Daikin egyedi megoldások

 • Daikin Nexura, egy stílusos fűtési és hűtési berendezés, beépített hősugárzó panellel a beltéri egységben az optimális komfortért.
 • Daikin Ururu Sarara terméksorozat, az első európai levegő-levegő hőszivattyús rendszer R-32 hűtőközeggel.
 • Daikin Stylish, letisztult külsejének és kiemelkedően sokrétű funkcióinak köszönhetően elnyerte a Good Design díjat és az IF DESIGN Award díjat, a formatervezés két legrangosabb díját. A Stylish úgy teremt egyensúlyt a funkció és a forma között, hogy egyúttal új mércét állít a komfort klímatizálás tekintetében.

Daikin Altherma

A levegő-víz hőszivattyúk területén több mint 55 év tapasztalattal a Daikin óriási tudásra tett szert a Daikin, ennek köszönhetően a piacvezetők között van a hőszivattyúk területén. A Daikin Altherma levegő-víz hőszivattyúk a fűtés és hűtés mellett használati meleg víz előállítására is alkalmasak. Egy komplett családi ház vagy középület önálló gépészeti kiszolgálására is alkalmas, földgáz felhasználása nélkül. A Daikin Altherma levegő-víz hőszivattyúk kiváló lehetőséget nyújtanak új energiatakarékos épületek kialakítása esetén, de a meglévő rendszerek kiváltására is alkalmasak lehetnek.

Daikin klíma vélemény

A lakossági és ipari felhasználóktól származó vélemények alapján, valamint személyes és kollégáim véleménye egybehangzóan azt mutatja, hogy a Daikin elkötelezett a minőség mellett. A készülékek nagyon megbízhatóak alacsony energia felhasználással rendelkeznek. A Daikin klímaberendezések kialakítása a szerelést is megkönnyíti a jól megtervezett készülék kialakítások egyszerűbbé gyorsabbá teszik a telepítést.

A Daikin a következő főbb csoportokkal foglalkozik a levegő kezelés területén:

 • Lakossági klímaberendezések
 • Lakossági levegőtisztítók
 • Ipari és kereskedelmi célú légkondicionálók
 • Ipari célú levegőtisztítók
 • Lakossági és ipari légkezelő berendezések
 • Ipari folyadékhűtők és hőszivattyúk
 • Lakossági hőszivattyúk
 • Tengeri konténer hűtőberendezések
 • Tengeri hajók légkondicionálói

Daikin inverteres klímaberendezések

Daikin Ururu Sarara Teljes klímaszabályozás párásítással/párátlanítással, levegő tisztítással és szellőztetéssel, a legjobb fűtési és hűtési hatékonysággal.

Segítünk a Daikin klíma választásban: Klíma Ajánló

A klíma vásárláshoz kérd szakértőnk tanácsát, aki a megadott paraméterek alapján segít kiválasztani a 3 legjobb Daikin klímát számodra. Gyorsan, Egyszerűen, Ingyenesen! 

Daikin inverteres klímaberendezések

Daikin inverteres klíma

Daikin Ururu Sarara Teljes klímaszabályozás párásítással/párátlanítással, levegő tisztítással és szellőztetéssel, a legjobb fűtési és hűtési hatékonysággal.

Technológia díjnyertes modell, 5 levegőkezelési technikával, rendkívül alacsony káros környezeti hatással és igen alacsony energiafogyasztással.

 • Párásítás, párátlanítás, szellőztetés, levegőtisztítás, fűtés és hűtés egy rendszerben.
 • Extra csendes működés.
 • A 3 zónás intelligens szem észleli az emberi jelenlétet, és megvéd a közvetlen huzattól.
 • Online szabályzó (opcionális): egy alkalmazás segítségével helyi hálózaton vagy interneten keresztül bárhonnan szabályozhatja a berendezést és követheti az energiafogyasztást.
 • Az automatikusan tisztuló szűrővel nincs szükség a szűrők tisztítására.
 • Szezonális hatékonysági értékek: a teljes sorozat A+++ hűtésben és fűtésben.
 • A 3D légáram biztosítja, hogy a tiszta levegő elérje a helyiség legtávolabbi sarkait is.

Daikin Stylish gyönyörű külső, intelligens belső

Daikin Stylish klíma

Daikin Stylish klíma

Daikin Stylish klíma

 • Kompakt és funkcionális dizájn
 • Három elegáns színben kapható, fehér, ezüst, feketeakác
 • Beépített Wi-Fi adapter
 • A Flash Streamer technológia friss és egészséges levegőt biztosít
 • Titán apatit + ezüst alapú allergén eltávolító légszűrő
 • Szagsemlegesítő filter
 • Továbbfejlesztett Grid Eye érzékelő + intelligens szem
 • A+++ besorolás a fűtés és hűtés tekintetében is

Daikin Emura

A hatékonyság és a stílus egyszerre van jelen ebben a díjnyertes modellben. Egyszerűen bele lehet szeretni. A jellegzetes kivitelezés és mérnöki tapasztalat nagyszerű egységet alkot az elegáns, ezüstszínű vagy matt kristály fehér burkolattal.

Daikin Emura klíma

Daikin Emura klíma

 • Online szabályzó: egy alkalmazás segítségével helyi hálózaton vagy interneten keresztül bárhonnan szabályozhatja a berendezést és követheti az energiafogyasztást.
 • Az ezüst allergén eltávolítása és a légtisztító szűrő visszatartja az olyan allergének 99%-át, mint por, atkák stb.
 • A 3D légáram biztosítja, hogy a levegő elérje a helyiség legtávolabbi sarkait is.
 • A több területet látó intelligens szem észleli az Ön jelenlétét, és védi Önt a közvetlen huzattól.

Daikin Perfera

Legújabb technikán alapuló kényelem, friss európai formába csomagolva.

Daikin klíma

 • Gyakorlatilag hangtalan: az egység annyira halk, hogy működése szinte nem is hallható.
 • Tisztább, frissebb levegő a Daikin Flash Streamer technológiával: vegyen mély levegőt és ne aggódjon a levegő minősége miatt.
 • A több területet látó, intelligens szem észleli az Ön jelenlétét, és védeni fogja Önt a közvetlen huzattól.
 • Online szabályzó (opcionális): egy alkalmazás segítségével helyi hálózaton vagy interneten keresztül.
 • A 3D légáram úgy kombinálja az önműködő függőleges és vízszintes lengőmozgásokat, hogy a meleg vagy hideg légáramot a helyiség legtávolabbi sarkaiba is eljuttassa.

Daikin komfora

Diszkrét, oldalfali egység magas hatékonysággal és komfortszinttel.

Daikin klíma

 • Extra csendes működés akár 20 dBA értékig.
 • Online szabályzó (opcionális): egy alkalmazás segítségével helyi hálózaton vagy interneten keresztül bárhonnan szabályozhatja a berendezést és követheti az energiafogyasztást.
 • A diszkrét, stílusos első panel tökéletesen illeszkedik a falba, minden belső dekorációhoz illik.
 • A száraz program lehetővé teszi a páratartalom csökkentését, a helyiség hőmérsékletének változása nélkül.
 • A légtisztítással eltávolítható az allergének 97%-a, így semmi egyebet, csak a tiszta levegőt szívjuk be.

Daikin Sensira

Daikin klíma

 • Akár A++ hűtési és A+ fűtési energia besorolás
 • Kapacitások széles választéka 2,0 kW és 7,1 kW között
 • Opcionális Wi-Fi vezérlési lehetőség
 • Szabályos, lekerekített formavilág, ami minden belső térbe passzol

Daikin FTXB-C

Oldalfali egység alacsony energiafogyasztással és kiváló komfort szinttel. Standard hagyományos kedvezőárú modell R410a hűtőközeggel.

 • Sík, stílusos első panel, amely könnyedén illeszkedik minden belső térbe, és könnyen tisztítható.
 • Extra csendes működés akár 21 dBA értékig.
 • Szezonális hatékonysági értékek: A+ hűtésben és fűtésben.

Daikin Consol klíma FVXM

Padlón álló egység az optimális fűtési komfort biztosításához kettős légáramlással.

Daikin klíma

 • Falra vagy falmélyedésbe is telepíthető.
 • Alacsony méretének köszönhetően az ablak alá is helyezhető.
 • Online szabályzó (opcionális): egy alkalmazás segítségével helyi hálózaton vagy interneten keresztül bárhonnan szabályozhatja a berendezést és követheti az energiafogyasztást.
 • Extra csendes működés: egészen 23 dBA hangnyomás szintig.
 • Felejtse el a hideg lábakat, élvezze, amint a meleg levegő átáramlik a padlón.

Daikin légcsatornázható klíma FDXM-F/F3

Maximális kényelem, láthatatlan, hallhatatlan módon.

 • Diszkréten illeszkedik a mennyezetbe, így elegáns módon szállítja a tiszta levegőt.
 • Az egyenáramú ventilátormotornak köszönhetően csökken az áramfogyasztás.
 • A száraz program lehetővé teszi a páratartalom csökkentését, a szoba hőmérsékletének jelentős változása nélkül.
 • Olyan levegőszűrő, amely a tiszta levegő állandó szállítását biztosítja az otthonban.

 

Daikin Nexura

Stílusos padlón álló egység hősugárzó panellel a kellemes hőérzetért, rendkívül alacsony zajszinttel. Hűtésre és fűtésre is tökéletes választás.

 • A Nexura beltéri egység első paneljének alumínium része fel tud melegedni, ugyanúgy, mint egy hagyományos radiátor, így a hideg napokon még fokozottabb komfortot biztosít.
 • A csendes és diszkrét Nexura egységek a legjobbat nyújtják a fűtésben, hűtésben, komfortszintben és megjelenésben egyaránt.
 • A beltéri egység rendkívül halkan tereli a levegőt. A zajszint alig éri el a 22 dB(A) szintet hűtésnél és a 19 dB(A) szintet hősugárzó módban.
 • Összehasonlításképpen, egy csendes szoba zajszintje átlagosan 40 dB(A) körül van.
 • A függőleges irányú automatikus légterelés huzatmentes működést biztosít és megakadályozza a mennyezet beszennyeződését.
 • Online szabályzó (opcionális): egy alkalmazás segítségével helyi hálózaton vagy interneten keresztül a berendezés bárhonnan vezérelhető.
 • Falra vagy falmélyedésbe is telepíthető.

Daikin multi split megoldások, több helység kiszolgálására MXM-M

 • A legújabb technológiáknak és beépített intelligens funkcióknak köszönhetően akár A+++ szezonális hatékonysági értékek hűtési, és A++ fűtési üzemmódban.
 • Egy multi kültéri egységhez akár 5 beltéri egység csatlakoztatható; mindegyik beltéri egység külön távvezérlővel rendelkezik, hogy külön helyiségekbe lehessen szerelni. Ugyanazon fűtési vagy hűtési módon belül párhuzamosan működnek.
 • Az R-32-es hűtőközeggel működő berendezések az R-410A hűtőközeghez képest 68%-kal csökkentik a környezeti hatásokat.
 • Különböző beltéri egység típusok csatlakoztathatók: pl. oldalfali, padlón álló, légcsatornázható.
 • A kültéri egységek ‘swing’ kompresszorral rendelkeznek, ami alacsony zajszintjéről és energiahatékonyságáról ismert.

 

Daikin Streamer légtisztító

A tiszta levegőről a Daikin gondoskodik.

 • Egy 6-rétegű szűrőrendszer akadályt jelent csaknem valamennyi baktérium és allergén számára, egy meglepően kicsi és mobil berendezésben.
 • Tervezése úgy történt, hogy gondoskodjon az Ön egészségéről.
 • A 6-rétegű szűrő lebontja a formaldehidet, és eltávolítja a port, a pollent, a levegőben terjedő baktériumokat, az allergéneket, valamint csökkenti a szagokat.
 • Hordozható és könnyű, így maximális mobilitást biztosít mindenki számára. Nincs szükség telepítésre, a dobozból kivéve használatra kész.
 • A szuper csendes működés biztosítja a pihentető éjszakai alvást a család számára.

Daikin Ururu légtisztító

Tiszta, párásított levegő egész évben.

 • Élvezze az egészséges, tiszta levegő által biztosított kényelmet és lelki nyugalmat az egyedülálló Ururu légtisztítóval.
 • Beépített víztartály azonnali párásításhoz.
 • Figyeli és kijelzi az otthona por- és szagszintjét.
 • 6 további szűrő, már díjmentesen mellékelve.
 • Nincs szükség telepítésre, a dobozból kivéve használatra kész.

Segítünk a Daikin klíma választásban: Klíma Ajánló

A klíma vásárláshoz kérd szakértőnk tanácsát, aki a megadott paraméterek alapján segít kiválasztani a 3 legjobb Daikin klímát számodra. Gyorsan, Egyszerűen, Ingyenesen! 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Send this to a friend