Légcsatornás klíma

Légcsatornás klíma fűtés Érdekel a véleményed

Légcsatornázható klíma fűtésre

Klíma fűtésre a modern inverteres és levegő-levegő hőszivattyús technológiának köszönhetően a légcsatornás klíma rendszerek alkalmasak központi fűtés-hűtés és akár szellőztető funkció ellátására is.

 légcsatornás klímaberendezések kiválóan alkalmasak önálló fűtési feladat ellátására. Az inverteres vezérlésnek köszönhetően gazdaságosan üzemeltethetők akár tartósan alacsony hőmérséklet mellett is. A vizes hőszivattyúkhoz képest a komplett rendszert tekintve kialakításuk olcsóbb és adott esetben üzemeltetési költségük is kedvezőbb. Kedvezményes áramtarifa (H-tarifa) is igényelhető légcsatornás inverteres klímaberendezések telepítése esetén. Ennek köszönhetően nagyon jó alternatíva lehet a gázfűtéssel szemben. Nincs szükség kéményre, gáztervre, radiátorokra stb. a legtöbb esetben engedély nélkül gyorsan telepíthetőek és egyúttal a fűtés mellet a légkondicionálás is meg van oldva.

Légcsatornás klíma ár

A kivitelezést tekintve a légcsatornás klímaberendezés olcsóbb, mint a központi fűtés.  Nem beszélve arról, hogy ha központi fűtést és mellette klímatizálást is meg akar valósítani abban az esetben a kivitelezés összköltsége és az üzemeltetése is lényegesen drágább. Egyetlen hátrányuk hogy meleg vízkészítésre nem alkalmasak, de azt egy elektromos bojlerrel vagy hőszivattyús vízmelegítővel egyszerűen meg lehet valósítani.

légcsatorna hálózaton keresztül tetszés szerint lehet vezetni a levegő a befújási pontok lehetnek mennyezeten, padlón és oldalfalon egyaránt. Különböző légrácsok számtalan kivitelben és méretben állnak rendelkezésre. A légcsatornás klímaberendezések akár -20C°-os külső hőmérséklet mellett is biztonságosan működnek.

A nagyobb üzembiztonság érdekében a légcsatornás klímaberendezések kiegészíthetők elektromos fűtőpatronnal is. De ezek alkalmazására ritkán csak tartósan hideg szélsőséges időben kerülhet sor. A légcsatornás klímaberendezések kiegészíthetők különböző hatékonyságú szűrőbetétekkel, elektro filterrel és frisslevegő bejuttatására is alkalmasak. A helységekbe történő levegő befújás mennyiségét kézi vagy motoros vezérlésű szelepek segítségével lehet megoldani.

A légcsatornás központi klímaberendezések kiegészíthetők hővisszanyerő modullal is aminek köszönhetően a hűtés-fűtés funkción kívül energia hatékony szellőztetést is meg lehet valósítani. Ez a megoldás praktikus lehet az új építésű és a felújítás alatt levő ingatlanok esetén is. A modern jól szigetelt épületek esetén elengedhetetlen a megfelelő energiatakarékos szellőztetés megvalósítása.

Légcsatornás klímaberendezések

Elegáns belső terek alakíthatóak ki a légcsatornás klímaberendezések alkalmazásával. Nincs huzat hatás, csendes működés és diszkrét láthatatlan megoldás. Optimális megoldás új épületek valamint, felújítás esetén egyaránt.

Légcsatornás klíma hűtés-fűtés, szellőzés

légcsatornás klímaberendezések kiválóan alkalmasak üzletek, éttermek, szórakozó helyek, bemutató termek, autó szalonok, tantermek, családi házak és lakások stb. energiatakarékos és költséghatékony fűtésére és hűtésére egyaránt.

Gyakori eset, hogy például egy üzlet vagy egy iroda építése felújítása folyamán több millió forintos beruházás mellett gázfűtést alakítanak ki és utána még külön jelentős költségek mellett klímatizálják. Ezt sokkal olcsóbban meg lehet valósítani légcsatornás hőszivattyús inverteres klímaberendezések telepítése esetén.

Gyakori kérdés hogy miért nincsen elterjedve erre a válasz, hogy a legtöbb ember még azt sem tudja, hogy a klímával fűteni is lehet és a köztudatban az van elterjedve hogy a klímás fűtés drága. Ehhez képest a klímás hőszivattyús fűtést a kondenzációs kazánokkal egyenértékűnek tekintik. Új építésű megfelelő hőszigetelésű épületeknél sok esetben a gázfűtést figyelembe sem veszik, hanem inkább valamilyen, hőszivattyú vagy hőszivattyús klímaberendezések kerülnek beépítésre.

Érdeklődés ajánlatkérés

Ha szeretnél egy légcsatornás klímarendszert töltsd ki az alábbi űrlapot. A rövid leírásban minél részletesebben írd le mit szeretnél.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Send this to a friend