Hőszivattyú Ár

Hőszivattyú ár (levegő-víz hőszivattyú ár) Érdekel a véleményed

Gyakori kérdés, hogy mennyibe kerül a hőszivattyú mit érdemes választani, gázkazán vagy hőszivattyú, esetleg más elektromos fűtő csodák?

Egy jó minőségű levegő-víz hőszivattyú ára a gázkazánnal összehasonlítva első ránézésre elég ijesztő. Maga a hőszivattyú legalább 3-4 szeres árban mozog mint egy kondenzációs kazán.

Nézzük meg először, milyen tényezőktől függ egy levegő-víz hőszivattyú ára.

Az első és leginkább az árat befolyásoló tényező a hőszivattyú teljesítménye hány kW-os. Általában a leggyakoribb méretek a 3,5-16 kW közötti levegő víz hőszivattyúk. Érthető, hogy egy kisebb teljesítményű készülék ára lényegesen olcsóbb mint egy nagy készüléké.

Fontos tényező ár szempontjából, hogy a levegő víz hőszivattyú milyen kialakítású léteznek monoblokk hőszivattyúk ezek általában a legolcsóbbak, osztott (split) hőszivattyúk ezek árban drágábbak, és léteznek osztott hőszivattyúk melyek beltéri egysége egybe van építve a használati meleg víz tartállyal. Az egybeépített HMV tartállyal ellátott hőszivattyúk a legdrágábbak a levegő víz hőszivattyúk között.

Hőszivattyú ár

hőszivattyúk ára attól is függ természetesen ki a gyártója léteznek olcsóbb árfekvésű, valamint közép és prémium kategóriás készülékek is a leggyakoribb és megbízhatóbb hőszivattyúk általában a Japán, Svéd, Német, termékek de egyre előtérbe kerülnek egyes Kínai nagy hőszivattyú,. klíma gyártók is.

hőszivattyúk árát jelentősen megszabja a készülékekben használt alkatrészek minősége az alkalmazott különböző technikai újítások amik mind a hőszivattyú teljesítményét és élettartamát javítják. A jobb anyagok és alkatrészek a vezérlés, az inverteres meghajtás a hőcserélő felületek mérete a kompresszor stb. mind a minél magasabb COP értékhez járulnak hozzá- Mindezek együttes összege a hőszivattyúk árát arányosan növelik.

Hőszivattyú ára

Hőszivattyú rendszer árak:

Gyakori kérdés mennyibe kerül egy hőszivattyús rendszer ezt így sajnos nem lehet megmondani, úgy ahogy egy ház építési költségét sem amíg nincsenek komplett tervek így csak találgatní lehet. Persze egy régi szabály szerint meg lehet határozni a költségeket miszerint egy épület teljes kiviteli költségének 20-25%-át az épületgépészetet teszi ki. Ebben az összegben benne van a víz, csatorna, fűtés, hűtés, gáz stb. Tehát ha egy épület négyzetméter ára a mai normákkal számolva 300-350 ezer Ft/ m2 akkor ebből az épület gépészet minimum 60.000.- Ft/m2 aminek jelentős költségét a fűtés és a hűtés,  kiépítése adja.

Itt jön az érdekesség és a jelentős érvek a levegő víz hőszivattyú mellett, mivel a gázkazánnal csak fűteni és meleg vizet lehet előállítani, addig egy hőszivattyúval még hűteni is lehet.

Gázfűtéssel kapcsolatos költségek, árak:

 • kondenzációs gázkazán ára: 380.000 Ft
 • kémény ára 500.000 Ft
 • gázbekötés díj: 100.000 Ft
 • közmű hozzájárulási dij: 130.000
 • gázcső szerelés anyag és munkadíj 350.000 Ft
 • gázóra bekötési díj: 60.000 Ft
 • gáz MEO: 70.000 Ft
 • EPH mérés + jegyzőkönyv: 35.000 Ft
 • kéményseprő szakvélemény, MEO átvétel :90.000 Ft
 • légbevezetők elektromos reteszelés 130.000 Ft
 • gázterv 60.000 Ft
 • nyomáspróba 20.000 Ft
 • beüzemelés 40.000 Ft

Gázfűtéssel járó költségek nagyságrendileg: 2.000.000.- Ft ez pont annyi mint egy átlagos családi ház kifűtésére alkalmas hőszivattyú ára. Természetesen ehhez még hozzá jön 150-200 ezer forintos beszerelési költség valamint az elektromos betáp vezeték kiépítése de ezzel a rendszerrel a hűtés is megoldható. Ha a gázkazán költségeihez hozzá számoljuk a klíma beszerelés árát ami alap hangon 1.000.000.- Ft egy 5 szobás családi ház esetén. Akkor már nem lehet a levegő víz hőszivattyús rendszerekre mondani, hogy magas az ára. A vízoldal kiépítése pedig ugyan olyan költség, ha egy korszerű rendszert akar kiépíteni mindegy, hogy mi a hőleadó kazán vagy hőszivattyú.

Hőszivattyú Ajánló

Töltsd ki a hőszivattyú ajánlót, és szakértőnk segít kiválasztani a megfelelő hőszivattyút!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Send this to a friend