LG ATHENA inverter

LG ATHENA inverter Érdekel a véleményed

Az LG ATHENA INVERTER H09AK klímaberendezés nyerte az E.ON energiatakarékossági Díjat.

LG ATHENA INVERTER V  az energia megtakarítás győztese.

 AZ E.ON Energiatakarékossági Díjat vehette át az LG az Athena Inverter V ( H09AK tápú) inverteres split klímájáért. Az LG ATHENA valós körülményeket hűen modellező fogyasztási tesztekben bizonyult a legenergiatakarékosabbnak. A légkondicionáló kategóriában a kategória utolsó helyén végzett készülék kétszer annyi villamos energiát fogyaszt, mint a győztes, az LG Athena Inverter V H09AK klímaberendezés.

Az E.ON díja kettős célt szolgál: a gyártókat és a fogyasztókat is igyekszik arra ösztönözni, hogy a hosszú távú előnyöket szem előtt tartva mindig törekedjenek a környezetbarát megoldásokra. Az E.ON Hungária Zrt. idén negyedik alkalommal kérte fel a TÜV Rheinland szakembereit, hogy  élethű vizsgálati módszerek alapján, energiafogyasztási szempontból válasszák ki a legjobb klíma készülékeket. Az eredmény alapján elmondható, hogy a fogyasztók az LG légkondicionálójával éves szinten több tízezer forintot spórolhatnak a villanyszámlán.

Az LG Athena Inverter V (H09AK típusú) klímaberendezésnek kiváló energiahatékonysági mutatói vannak. Ez többek között a magas hatékonyságú, új hőcserélő rendszerének, valamint a továbbfejlesztett kompresszoros meghajtásnak köszönhető. A készülék aktív energiaszabályozás funkciója a felhasználók kezébe adja a további energia-megtakarítás lehetőségét. A szobában tartózkodók számához és egyéb körülményekhez mérten korlátozhatják a készülékek kompresszorának maximális fordulatszámát, ezzel további jelentős energiafelhasználás-csökkenést érve el.

„Nagy örömöt jelent a számomra, hogy az LG ATHENA Inverter V kategória győztesként került ki ebből a megmérettetésből. Az LG-nél kiemelt fontossággal bír számunkra az, hogy minél energiatakarékosabb termékeket fejlesszünk, ahogyan az is, hogy úgy tudjuk kielégíteni fogyasztóink igényeit, hogy a környezetet is óvjuk.” – mondta el Jae Won Ju, az LG légkondicionáló és energetikai megoldások üzletág vezetője.

A TÜV Rheinland szakértője, Zsákai Zoltán a légkondicionáló kategóriáról szólva kiemelte, hogy ebben a kategóriában mérték a legnagyobb energiafogyasztásbeli különbséget, amely azt jelenti, hogy a kategória utolsó helyén végzett légkondicionáló készülék kétszer annyi villamos energiát fogyaszt, mint a győztes. „Érdemes ezért a drágább, de inverteres készülékeket megvásárolni, hiszen gyorsan megtérülhet a befektetés. Ugyanakkor egyes légkondicionálóknál a standby értéke magas, így ha télen nem használjuk őket fűtésre, akkor érdemes kihúzni a berendezéseket a konnektorból.

Segítünk a klíma választásban: Klíma Ajánló

A klíma vásárláshoz kérd szakértőnk tanácsát, aki a megadott paraméterek alapján segít kiválasztani a 3 legjobb klímát számodra. Gyorsan, Egyszerűen, Ingyenesen! 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Send this to a friend