LG Therma V Monoblokk hőszivattyú Érdekel a véleményed

Új LG Therma V monobloc R32 inverteres levegő-víz hőszivattyú

 

Teljes megoldás, minden egy egységben

A THERMA V Monobloc kültéri egysége minden fő elemet tartalmaz, ami egy épület fűtéséhez hűtéséhez és HMV készítéshez szükséges. A monoblokk hőszivattyú megoldás telepítéséhez nem szükséges klímatechnikai szakember a telepítése gyors és egyszerű.

Az LG Therma V hőszivattyú kültéri egysége egy komplett rendszert alkot, magába foglalja a működéshez szükséges főbb vízköri elemeket, szivattyút, tágulási tartályt, hőcserélőt stb. nincs szükség beltéri egységre. Ennek a kompakt megoldásnak köszönhetően a telepítés egyszerű és a készülék nem foglal el helyet az épületen belül. A telepítésnél viszont szem előtt kell tartani, hogy a készüléket fagyálló és víz keverékével kell feltölteni a vízköri elemek elfagyásának megakadályozása érdekében.

Az LG Therma V monoblokk hőszivattyú a legmodernebb R32-es környezetbarát hűtőközeggel van feltöltve ennek köszönhetően nagyon jó hőtechnikai tulajdonságokkal rendelkezik. A hőszivattyú működési tartománya -25 °C fokos külső hőmérsékletig garantált az előre menő vízhőmérséklet akár 65°C-fok is lehet. Itt megjegyezném azért, hogy a magasabb előremenő hőmérséklet kisebb teljesítmény leadást von maga után valamint a készülékek hatásfoka is romlik, ezért minden, hőszivattyú esetén törekedni kell a minél alacsonyabb előre menő hőmérséklet elérésére. Az alacsony előremenő hőmérsékletet legegyszerűbben, felületfűtéssel lehet elérni. De megoldás lehet a nagyméretű radiátorok, vagy fan-coll (ventillátoros radiátor) készülékek használata.

Az LG monoblokk kültéri egysége alap esetben nem tartalmaz kiegészítő elektromos fűtést, de opcióként be lehet építeni egyszerűen a vízkőrbe. A kiegészítő fűtés lehet 3 kW-os (HA031ME1) vagy 6 kW-os (HA061ME1) változat mindkét esetben 1 fázisú hálózatra köthető.

A hőszivattyú képes vezérelni a fűtőpatront, ha be van építve több esetben is bekapcsolhat szükség esetén. Ha a hőszivattyú nincs fagyállóval feltöltve, akkor minden körülmények között kötelező beépíteni a fűtőpatront a víz fagyásának elkerülése végett, de sajnos ez nem 100%-os megoldás ezért javasolt a fagyállóval történő feltöltés. A fűtőpatron kiegészítő fűtésre is szolgál nagyobb hidegben, amikor a hőszivattyú nagyobb terhelésnek van kitéve. Vagy abban az esetben is bekapcsol, ha a készülék meghibásodik, akkor önálló fűtésként is működhet, amíg a hőszivattyú hibája nem kerül kijavításra.

LG Therma V monoblokk, kedvező árak, magas hatásfok mellett

AZ LG Therma V monoblokk hőszivattyúk nagyon jó ár érték aránnyal rendelkeznek. Lakások, családi házak, egyéb ingatlanok esetén költséghatékony megoldást nyújtanak más fűtési rendszerekkel szemben. A kisebb berendezések 1 fázisú változatban kaphatók 9 kW névleges fűtési teljesítményig, 9 kW felett 1 és 3 fázisú készülékek is elérhetőek, 12, 14, 16 kW-os változatban.

1 fázisú LG monoblokk hőszivattyúk termék változatai:

  • LG Therma V HM051M.U43 1 Ø 5 kW névleges fűtési teljesítmény
  • LG Therma V HM071M.U43 1 Ø 7 kW névleges fűtési teljesítmény
  • LG Therma V HM091M.U43 1 Ø 9 kW névleges fűtési teljesítmény
  • LG Therma V HM121M.U33 1 Ø 12 kW névleges fűtési teljesítmény
  • LG Therma V HM141M.U33 1 Ø 14 kW névleges fűtési teljesítmény
  • LG Therma V HM161M.U33 1 Ø 16 kW névleges fűtési teljesítmény

3 fázisú LG monoblokk hőszivattyúk termék változatai:

  • LG Therma V HM123M.U33 3 Ø 12 kW névleges fűtési teljesítmény
  • LG Therma V HM143M.U33 3 Ø 14 kW névleges fűtési teljesítmény
  • LG Therma V HM163M.U33 3 Ø 16 kW névleges fűtési teljesítmény

 

Az LG hőszivattyúk a fűtés mellett alkalmasak hűtésre is valamint használati meleg víz előállítására is. A hűtés meg lehet oldani felülethűtéssel vagy fan-coll berendezések is alkalmasak erre a célra. A Használati meleg vízkészítéshez szükség van egy kiegészítőre (PHLTB) ami lehetővé teszi a HMV tartály bekötését a rendszerbe.

A vízoldali bekötésnél 2 fajta lehetőség van, kisebb ingatlanok esetén adott esetben az egész rendszert fel lehet fagyállózni, nagyobb ingatlanok esetén, mindenképpen érdemes egy hőcserélővel leválasztani a fagyállózott kört az épületről. Ebben az esetben a primer hőszivattyús körben figyelni kell a megfelelő víztérfogatra (min 50 liter) ennek érdekében célszerű a visszatérő ágba egy előtét tartályt bekötni.

 

LG Therma V újonnan fejlesztett scroll kompresszorral

LG Therma V R32

A THERMA V R32 Monoblocban újonnan fejlesztett scroll kompresszor található. Ez a korszerű kompresszor megoldás különösen a scroll elemek billenő mozgását javítja, növelve ezzel a kiemelkedő hatásfokot és megbízhatóságot. Ezen felül a kompresszor már szélesebb, 10 Hz és 135 Hz közötti frekvencia tartományban működik, ennek köszönhetően a hőszivattyú alacsony és magas teljesítmények leadása esetén is nagyon hatékony.

 

Környezetvédelmileg megfelelő hűtőközeg

A THERMA V R32 Monoblocban található, környezeti szempontból fenntartható R32 hűtőközeg globális felmelegedési potenciálja 675, amely 70%-kal alacsonyabb, mint az R410A esetében. Az R32 hűtőközeggel a THERMA V R32 Monobloc hatékony és környezetbarát nincs szükség évenkénti szivárgás ellenőrzésre, mint a hagyományos hűtőközeggel töltött készülékek esetén.

 

Therma V Intelligens fűtésszabályozás

Az új felhasználói felület egyszerű és gyors, érintő gombos, színes kijelzős megoldás. A kezelőfelület könnyen és egyszerűen kezelhető és áttekinthető. A távirányító akár 50 eseményt is képes tárolni, így az előzményekből könnyen beazonosítható az esetleges hibás működés vagy meghibásodás oka ez jelentősen megkönnyíti a készülék javítását karbantartását. Az energiafelhasználás napi vagy havi nyomon követésével pedig a fogyasztás hatékonyan kézben tartható.

Az LG SmartThinQ™ mobil alkalmazással a tulajdonos kézben tarthatja a hőszivattyú irányítását és fogyasztását a világ bármely pontjáról.

LG Therma V szerviz és beüzemelés

Cégünk az LG hivatalos márkaszervize és hivatalos beüzemelője, vállaljuk LG Therma V berendezések szervizelését és beüzemelését. Az általunk értékesített és beüzemelt berendezésekre 3 év teljes körű jótállást vállalunk. A kiterjesztett garancia feltétele az évenkénti karbantartás elvégzése.

 

További infók a katalógusban:

LG Therma V Monoblokk katalógus 2019-2020 

 

 

Visszahívást kérek!

Kérdésed van az LG Therma V hőszivattyúval kapcsolatban?

LG hőszivattyút keresel, segítségre van szükséged?

Vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy válassz a termékeink közül. LG Therma V hőszivattyú szaküzlet és szerviz. Ha hőszivattyút keresel de nem tudod, hogy milyet? Vagy szakmai tanácsot szeretnél, vagy szervizre beüzemelésre van szükséged vedd fel velünk a kapcsolatot. Infó vonal: +3620/9522-081

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Send this to a friend