Panasonic Hőszivattyú Budapest

Panasonic hőszivattyú 1

A Panasonic két fontos mérföldkövét ünnepelte 2018-ban.

A Panasonic Corporation megalapításának 100. évfordulója.

1918-as alapítása óta a Panasonic arra törekszik, hogy az innováció érdekében tett vállalását valóra váltva a holnap technológiáival elégítse ki a jelen igényeit. Tevékenységeink középpontjában mindig az „emberek” álltak, ezért az „emberek életére” összpontosítva továbbra is azon dolgozik, hogy hozzájáruljon vevői életminőségének javításához. A Panasonicnál hosszú évek óta változatlanul ezt az elvet vallják.

A Panasonic arra törekszik, hogy mindenhová kiterjessze a „jobb életminőségre” vonatkozó vállalását. Ez azt jelenti, hogy nemcsak egy-egy berendezést, hanem szoftvert és hardvert is magába foglaló, teljes körű megoldást kínál számos olyan területre, ahol a vevők nap, mint nap megfordulnak, így az otthonokba, az irodába, az áruházakba, az autókba, a repülőgépekre, valamint a városokba. A „Jobb élet, jobb világ” („A Better Life, A Better World”) koncepcióját követve igyekszik kielégíteni minden vevő igényeit.

Ennek érdekében a Panasonic által a fogyasztói elektronikai üzletágban régóta megszerzett erősségekre, és a számos területen kiemelkedő szakismeretekkel rendelkező üzleti partereik erősségeire építve az „értékeken átnyúló innovációt” valósítja meg. A Panasonic így teremt értéket. 

A Panasonic Heating and Cooling megalapításának 60. évfordulója

A Panasonic története értékteremtéssel indult. A hatvan évvel ezelőtt megkezdett kemény munkának és odaadásnak köszönhetően újabb és újabb innovatív termékek jelentek meg, és az új vállalat a mai elektronikai óriássá nőtte ki magát.

A Panasonic 1958 óta tervez és gyárt fűtési és hűtési megoldásokat.

Jobb élet, jobb világ. A Panasonic egy tiszta energián alapuló, biztonságos és nyugodt társadalom megteremtésén dolgozik.

Példák a Panasonic által támogatott fenntarthatósági projektekre Fujisawa Sustainable Smart Town – Tokiótól körülbelül 50 km-re nyugatra. Fujisawa egy környezetbarát, intelligens város, ahol a városfejlesztés középpontjában az emberek életmódja áll. A Fujisawa Fenntartható Intelligens Város (Fujisawa SST) fejlesztését a Panasonic Corporation által vezetett Fujisawa SST Council konzorcium irányítja.

A Fujisawa SST-ben elérhető, fenntartható energiaszolgáltatások közé tartozik a Panasonic korszerű LED világítástechnikája, a napelemek, az energiatároló akkumulátorok, a háztartási üzemanyagcellás rendszerek és a minden lakásban felszerelt hőszivattyús berendezések. 

A városüzemeltetésért felelős Fujisawa SST Management Company székhelye a Főtéren található, mely a város legjellegzetesebb helye és központi kommunikációs bázisa is egyben. A vállalat társvállalatok bevonásával – öt alapvető szolgáltatást (energiaszolgáltatás, vagyonvédelem, közlekedés, egészségügy és közösségi szolgáltatásokat) nyújt a városlakók számára. A vállalat végzi továbbá a város környezetvédelmi, energetikai, vagyonvédelmi és biztonsági információinak összegyűjtését és kezelését, ezzel is hozzájárulva a település „okos” és nem utolsó sorban környezetbarát életéhez.

Az autóval nem rendelkező lakók számára külön családi házas övezetet alakítottak ki és a városban működő környezetbarát közösségi autózásnak (car sharing) és autóbérlési szolgáltatásnak köszönhetően az övezet lakóinak nincs is szüksége saját autóra, ami gazdasági és hatékonysági szempontból is komoly előnyöket jelent. Ezen kívül a lakók környezetbarát logisztikai szolgáltatásokat vehetnek igénybe. 

Panasonic Aquarea levegő-víz hőszivattyú lakóingatlanokba és kereskedelmi épületekbe.

A 3-tól 16 kW-ig terjedő teljesítménynek köszönhetően a Panasonic hőszivattyú a piacon elérhető legszélesebb ilyen termékcsalád, amely komplett rendszert alkot, így bármilyen fűtési és hűtési igény kielégítésére alkalmas. Az Aquarea termékcsalád, költséghatékony és a környezetet minimális mértékben terhelő megoldásokat nyújt, új ingatlanok építésénél és felújítási projektekben egyaránt alkalmazhatók.

A Good Design Formatervezési Díj az egyik legnagyobb presztízsű elismerés a terméktervezés területén. Ez a díj is jól példázza a Panasonic All In One és split beltéri egységek kiemelkedő teljesítményét és energiatakarékosságát. Letisztult, rendezett formaviláguknak és könnyű kezelhetőségüknek köszönhetően az Aquarea termékek ideális megoldást kínálnak a háztartások számára.

A Panasonic Aquarea hőszivattyú-termékcsaládja akár -20 °C-on is kivételesen magas hatásfokkal működik, ezáltal jelentős energia-megtakarítást biztosít. A Panasonic Aquarea hőszivattyúkat a Panasonic tervezi és gyártja, nem pedig más gyártók matricával ellátott termékei!

A Panasonic levegő-víz hőszivattyúk tökéletes hőmérsékletet teremtenek. A hőszivattyús elven működő kiforrott technológiának köszönhetően, olcsó, környezettudatos megoldást kínálnak hűtésre-fűtésre és használati meleg víz előállítására is. A hőszivattyú technológia szerepel az International Energy Agency (IEA) kék térképén, melynek célja, hogy 2050-re a 2005-ös szint felére csökkentse a CO2-kibocsátást. A Panasonic hőszivattyúk azok közé az új generációs fűtési megoldások közé tartozik, amelyek nagymértékben megújuló, ingyenes energiaforrást – levegőt – használnak a lakás fűtésére vagy hűtésére, illetve a meleg víz előállítására.

Panasonic hőszivattyúk jellemzői:

 • Rendkívül magas hatásfok (az 5 kW-os monoblokk egység COP értéke 5,08) 
 • Alacsony energiafelhasználású otthonokba kifejlesztett termékcsalád (3 kW-tól)
 • Hideg területeken ideális Tcap megoldás, amely a hagyományos készülékekkel szemben akár -20 °C-os hőmérséklet mellett is megőrzi névleges fűtőteljesítményét 
 • Okostelefonról egyszerűen vezérelhető (egy választható interfész segítségével)
 • Jó hatásfokú HMV tartályok széles választéka a használati meleg víz tárolására
 • Rendkívül széles típus választék és számtalan kiegészítő és vezérlési opció

Hogyan nyerhető fűtés és használati meleg víz a levegőből?

Bemutatjuk a Panasonic Aquarea levegő-víz hőszivattyút.

Az Aquarea levegő-víz hőszivattyú kültéri egysége a kültéri levegőt áramoltatja a hűtőközeggel teli hőcserélőn keresztül. A kültéri egység hőcserélőjében hűtőközeg párolog el, ami felveszi a környezeti hő energiáját. Ezt a hőenergiát a hőszivattyú kompresszora, magasabb nyomásra és hőmérsékletre emeli és ezt a magasabb hőenergiát szállítja a beltéri egység hőcserélőjébe, ami felfűti a fűtési rendszert, vagy használati meleg vizet állít elő. (A működés elve alapvetően megegyezik a hűtőszekrény működésével) A Panasonic hőszivattyúkban alkalmazott forradalmi technológia, fenntartható alternatívát kínál a hagyományos gáz, olaj, villany és egyéb fűtési rendszerekkel szemben.

Nagy hatásfokú „zöld” fűtés a Panasonic levegő-víz hőszivattyús rendszereivel

A hagyományos elektromos fűtőberendezésekhez képest a Panasonic Aquarea hőszivattyú 80%-os megtakarítást biztosít. Az 5 kW-os Aquarea hőszivattyú COP értéke például 5,08. Ez 5,08-kal több, mint amit egy hagyományos elektromos fűtési rendszer biztosítani tud, melynek COP értéke maximum 1. Ez 80%-os megtakarítást jelent. Az energiafogyasztás tovább csökkenthető, ha az Aquarea hőszivattyús rendszerhez, fotovoltaikus napelemeket csatlakoztatnak.

Milyen érvek szólnak a levegő hőszivattyúk mellett?

 • Fűtés, hűtés és használati melegvíz-készítés egy rendszerrel
 • Az elérhető legnagyobb hatékonyság, akár szélsőséges külső hőmérséklet mellett is
 • Kiemelkedően környezetbarát
 • Bármilyen éghajlati viszonyok között, szélsőségesen alacsony vagy magas hőmérséklet mellett is az adott lakóépület igényeihez igazítható.
 • Fűtési megoldások széles skálájához alkalmazható: padlófűtés, mennyezet és falfűtés radiátorok, fan-coil egységek
 • Alacsonyabb energiafogyasztás más rendszerekhez képest
 • Környezetbarát megoldás csökkenti az ökológiai lábnyomot.
 • Akár meglévő fűtési rendszerekhez is alkalmazható
 • Hatékony alternatívát jelent minden egyéb fűtési rendszerhez képet
 • Nincs szükség gázra, kéményre, engedélyekre gyorsan és egyszerűen beszerelhető
 • A legkorszerűbb fűtési megoldás

A hőszivattyú a szükséges hőenergia akár 80%-át a környezeti levegőből vonja ki.

A levegő-víz hőszivattyú technológián alapuló Aquarea kiemelkedően hatékony. Az Aquarea a környezeti levegőből elvont hőenergiát az otthon fűtéséhez szükséges víz melegítésére és használati meleg víz előállítására szolgáló hővé alakítja, és szükség esetén akár a lakás hűtésére is alkalmas.

Más technológiákkal összehasonlítva a szükséges hőenergia akár 80%-át még szélsőségesen alacsony hőmérséklet mellett is a környezeti levegőből vonja ki.

Panasonic Aquarea hőszivattyúk 3 fő termékcsalád és 3 különböző kialakítás

Panasonic Aquarea T Cap:

 • Monoblokk
 • Split
 • All in One

Panasonic Aquarea High Performance:

 • Monoblokk
 • Split
 • All in One

Panasonic Aquarea HT (magas hőmérsékletű)

 • Monoblokk
 • Split

A Panasonic Aquarea megoldásokat kínál ahhoz, hogy az épületek üzemeltetése, korszerűbb, hatékonyabb és komfortosabb legyen.

Panasonic High Performance hőszivattyú 

Új kisebb méretű épületekbe és alacsony energia-felhasználású ingatlanokba. Kiemelkedő hatékonyság és energia-megtakarítás, minimális CO2-kibocsátás és minimális helyigény mellett. Megnövelt teljesítmény, akár 5,33-as COP-értékkel „J” széria esetén. 

A Panasonic High Performance levegő-víz hőszivattyúk, elérhetőek Monoblokk, Split és All in One, 1 és 3 fázisú változatban is.

Panasonic Tcap hőszivattyú

A készülék rendkívül alacsony akár -28C° külső hőmérsékleten is működik, névleges fűtőteljesítményét elektromos fűtőpatron rásegítése nélkül is megtartja -20C°-ig. A Panasonic T-CAP (total capacity, maximális kapacitás fűtésben) hőszivattyúk ideális megoldást nyújtanak, nagyobb hőigényű ingatlanokba családi és társas házakba felújításhoz és korszerűsítéshez is alkalmas.

A Panasonic Tcap levegő-víz hőszivattyúk, elérhetőek Monoblokk, Split és All in One, 1 és 3 fázisú változatban is.

Panasonic Aquarea HT levegő-víz hőszivattyú (magas hőmérsékletű hőszivattyú)

Régi, magas hőmérsékletű hagyományos radiátorokkal felszerelt házhoz. Ideális az utólagos felszereléshez olyan helyeken ahol nincs gáz vagy környezetbarát alternatívát szeretnének megvalósítani. Az Aquarea HT Solution (Aquarea magas hőmérsékletű hőszivattyú) ideális választás, hiszen akár -15 °C-os külső hőmérséklet esetén is igen magas 65 °C-os kilépő vízhőmérsékletet képes biztosítani.

Panasonic monoblokk levegő-víz hőszivattyúk

Az Aquarea monoblokk hőszivattyúk beltéri egység nélküli készülékek minden a működéshez szükséges főbb alkotóelemet magukba foglalnak. Telepítésük nem igényel hűtőköri szerelést csak vízoldali rákötés szükséges. De mivel a vízköri elemek is a szabadban vannak a fagymentesítésről, fagyállóval való feltöltéssel gondoskodni kell.

A Panasonic monoblokk hőszivattyúk normál High Performance és T-Cap változatban is elérhetőek.

Panasonic Hőszivattyúk

Panasonic H generációs Aquarea levegő-víz hőszivattyúk /A+++/

A kényelemet és szépséget valamint megbízhatóságot ötvözi a „H” generációs Panasonic hőszivattyú termékcsalád. A „H” generációs Aquarea hőszivattyúk 3 és 16 kW közötti teljesítménytartományban kaphatók. A kis teljesítményű berendezéseket kifejezetten az alacsony energiafelhasználású otthonok számára lett kifejlesztve COP – értékük kiemelkedően magas a 3 kW-os változat 5-ös COP értékkel rendelkezik.

Panasonic Hőszivattyúk

Panasonic Aquarea, az energiatakarékos fűtés és használati melegvíz-előállítás generációja

Magas műszaki színvonaluknak és az összetett vezérlésnek köszönhetően ezek a hőszivattyúk akár -7 és -15 °C-on is képesek nagy teljesítmény leadására. Az energiahatékonyság érdekében az Aquarea szoftver segítségével alacsony energiafelhasználású otthonok igényeire szabható. Az időjárás viszontagságaitól függetlenül az Aquarea T-CAP akár -28 °C-on is hatékonyan üzemel ezzel kimagasló előnyre tesz szert a versenytársaival szemben.

Panasonic All in One hőszivattyú kompakt és egyszerűen, gyorsan beszerelhető

Panasonic Hőszivattyúk
Panasonic Hőszivattyúk

Szűk helyekre ideális, helytakarékos megoldás. A hőszivattyú beltéri egysége úgy lett kialakítva, hogy magába foglal minden alapvető vízköri elemet, beleértve 1db rozsdamentes igen magas minőségű és hatásfokú rozsdamentes 200l bruttó víztérfogatú, használati meleg víz tartályt is. A kompakt megoldásnak köszönhetően szűk helyekre is beszerelhető, illetve a rendszer kiépítésének idejét is meggyorsítja.

A készülék bár alapvetően magasabb árfekvésű, mint a tartály nélküli társai, de helyigénye kevesebb, mint 0,5m2. Az All in One készülékek alkalmazásával akár 2-3 m2 is megspórolható, ami a mai ingatlan m2 árakat tekintve akár több millió forintot is jelenthet. Kisebb lakások esetén és egyéb helytakarékossági szempontok miatt ideális választás a Panasonic All in One hőszivattyú. A Panasonic által kifejlesztett bivalens és kaszkád rendszerek lehetővé teszik a felhasználó számára a két fűtési zóna egyidejű vezérlését is.

Az Aquarea All in One a Panasonic lakóépületekbe szánt hűtő, fűtő és használati meleg víz előállítására alkalmas levegő-víz hőszivattyúinak új generációjába tartozik.

Az Aquarea T‑CAP a piacon kapható egyik legújabb hőszivattyú, amely akár -20 °C-os hőmérsékleten is képes a névleges fűtőteljesítmény fenntartására. Ez biztosítja a lehető legjobb szezonális energiahatékonysági mutató elérését. A stabil működés érdekében a hőszivattyúkat -28 °C-os külső hőmérséklet mellett lett tesztelve.

Továbbfejlesztett, szögletes forma, fehér színben. A modern távvezérlő a beltéri egységtől akár 50 m-re is felszerelhető ez lehetővé teszi a készülék paramétereinek szemmel tartását.

Mitől egyedi az Aquarea All In One hőszivattyú

Akár 14-féle kombináció. 3 kW és 16 kW közötti teljesítményskála.

 • High Performance új épületekbe és alacsony energiafelhasználású ingatlanokba
 • A rendkívül alacsony hőmérsékleten alkalmazható T CAP akár –20 °C-os hőmérséklet mellett is folyamatos fűtést biztosít.

Az All in One hőszivattyúk szerelőbarát kialakításban készülnek. Ennek eredményeként a csőcsatlakozások a berendezés alján találhatók, ami megkönnyíti a beszerelést, és a csövek rejtett elhelyezése miatt a berendezés esztétikusabb látványt nyújt. További előny, hogy a berendezés tetején hely szabadul fel, ami további szerelvényeknek adhat helyet. A berendezés karbantartása az előlap eltávolítása után egyszerűen elvégezhető és nem szükséges külön helyet biztosítani a karbantartáshoz.

A Panasonic hőszivattyúk telepítő barát kialakításban készülnek

Az új kialakításnak és tervezésnek köszönhetően a Panasonic hőszivattyú beltéri egységek könnyen és gyorsan telepíthetőek és karbantartásuk is egyszerűen elvégezhető.

 • Minden elektromos csatlakozás és szerelvény a készülék elülső oldalon található.
 • Az alkatrészek könnyen hozzáférhetőek, és a sorba rendezett csöveknek köszönhetően a beszerelés egyszerűen elvégezhető.
 • Mechanikus vízszűrő (egyszerűen hozzáférhető, gyors „bepattintós” szerszám használat nélküli megoldás)
 • Új távvezérlő széles, pontmátrixos kijelzővel és sok új funkcióval rendelkezik
 • Több kiegészítő fogadására és kezelésére képes, külső szobahőmérséklet-érzékelő, szolár készlet, 2 zónás vezérlés, úszómedence és cirkulációs szivattyú csatlakoztatható bizonyos funkciók eléréséhez kiegészítő (CZ-NS4P panel szükséges)
 • Előkészítés 3 utas szelephez ennek köszönhetően a beltéri egységben elhelyezhető (CZ-NV1) HMV 3 utas szele

Az All in One készülékek rendelhetőek 2 zónás vezérléssel is ami gyorsabb beszerelést tesz lehetővé és kisebb helyigénnyel rendelkezik.

 • 2 különálló fűtőkor 2 különböző vízhőmérséklettel
 • 2 db vízszivattyú es 2 db vízszűrő
 • Padlófűtés fűtővíz hőmérséklet szabályzás lehetősége keverőszeleppel

Okos vezérlési lehetőségek távolról az Aquarea Smart és Service Cloud segítségével

Az Aquarea Smart Cloud a felhasználók számára egyszerű és hatékony kézbentartott felhasználást tesz lehetővé. Az Aquarea Smart Cloud sokkal több, mint a fűtőberendezés be- és kikapcsolására alkalmas egyszerű termosztát. Hatékony és egyszerűen kezelhető szolgáltatás, amellyel a fűtési-hűtési és használati melegvíz-előállítási funkciók teljes palettáját valamint az energiafogyasztás figyelését is lehetővé teszi.

Az Aquarea J és H-generációs rendszer vezeték nélküli WiFi vagy vezetékes LAN-hálózaton keresztül csatlakoztatható az internethez. A felhasználó a Cloud portálhoz csatlakozva távolról működtetheti a berendezés összes funkcióját, valamint a beüzemelő és karbantartó vállalkozásnak is lehetővé teheti bizonyos távoli karbantartási és figyelési funkciók elérését.

Ezzel a megoldással egyszerűbbé teheti a hőszivattyú karbantartási és esetleges szerviz folyamatainak megvalósítását távoli elérésen keresztül.

Funkciók:

 • Megjelenítés és vezérlés
 • Programozási és beállítási lehetőségek
 • Energiastatisztikák a fogyasztás alakulásáról
 • Értesítés üzemzavarról, hibakódok küldése ezáltal a szerviz gyorsabban tud reagálni

Az Aquarea Smart Cloud alkalmazásának előnyei a felhasználónak

Üzemi feltételek H vagy J generációs készülék, vezetékes vagy Wifi internet hálózati csatlakozási lehetőség, CZ-TAW1 kiegészítő modul.

 • Energia megtakarítás, kényelem es vezérlés térbeli korlátok nélkül. Nagyobb hatékonyság, jobb erőforrás-menedzsment, alacsonyabb üzemeltetési költségek
 • Az új Aquarea Smart Cloud középpontjában az Aquarea rendszer teljes körű távoli karbantartása áll. Ezzel a karbantartási szakemberek részt vehetnek a megelőző karbantartásban es a rendszer finomhangolásában, valamint az üzemzavarok azonnali elhárításában.

Az Aquarea Service Cloud alkalmazásának előnyei az üzemeltetőknek, szervizeknek, karbantartóknak

Továbbfejlesztett távfelügyeleti funkciók:

 • A rendszer teljes áttekintés egyetlen pillantással
 • Hibanapló és előzmények monitorozása
 • Teljes körű információ a hőszivattyúról
 • Mindig elérhető statisztikák
 • Minden beállítás és paraméter távolról elérhető
 • Kiszállási költségek csökkentése

Panasonic hőszivattyúk vezérlési és csatlakozási lehetőségei más rendszerekhez

Egyre népszerűbb az otthoni hálózat és az otthoni felügyeleti rendszerek integrálása. Az integráció segítségével az otthoni berendezések egy központi felületen vezérelhetők, és lehetővé válik az üzemeltetési és fenntartási költségek optimalizálása. A Panasonic interfészek kompatibilisek a legelterjedtebb t KNX és Modbus protokollokkal. A nem integrált vezérlésű berendezésekhez a Panasonic kifejlesztett egy egyszerű módszert a vezeték nélküli hálózathoz történő csatlakozásra, amellyel a végfelhasználó bárhonnan távolról vezérelheti saját hőszivattyúját. (Panasonic Smart Cloud)

Továbbfejlesztett távvezérlő a J és H generációs termékekhez

Könnyebb leolvashatóság és egyszerű kezelés a teljes méretű, pontmátrixos LCD kijelzőnek és nagyméretű érintőpanelnek köszönhetően a távvezérlő levehető a beltéri egységről, és akár 50m-re más helységben is felszerelhető.

Főbb tulajdonságok:

 • Nagyméretű (3,5 hüvelykes), pontmátrixos LCD kijelző
 • Nagy felbontású képernyő háttérvilágítással
 • Egyszerű beállítás, a paraméterek gyors ellenőrzése
 • Innovatív, lapos kialakítás
 • A távvezérlőbe integrált hőmérséklet-érzékelő

Funkciók a telepítést végző szakemberek számára:

 • Betonszárítási üzemmód padlófűtéshez az üzemmód szoftveres vezérléssel lehetővé teszi a padlófűtés hőmérsékletének lassú növelését (új épület esetén hasznos funkció)
 • Fűtés és hűtés üzemmód a hivatalos PRO partnerek a távvezérlő segítségével, egy speciális művelettel a helyszínen engedélyezhetik a hűtés üzemmódot.
 • A telepítést végző szakember kiválaszthatja a delta T értéket. Ez a beállítás automatikusan
 • meghatározza a vízszivattyú fordulatszámát.

Funkciók a végső felhasználók számára:

 • Auto üzemmód: automatikus átkapcsolás fűtésről hűtésre a külső hőmérséklet függvényében.
 • Energiafogyasztás kijelzése: kijelzi a hőszivattyú energiafogyasztását fűtés, hűtés és használati meleg víz szerinti megoszlásban, valamint mutatja a teljes fogyasztási értéket.
 • Üdülési üzemmód: lehetővé teszi, hogy az üdülés után a rendszer visszaálljon a beállított hőmérsékletre.

Panasonic PAW-A2W-CMH kaszkádvezérlő a nagyobb épületek hatékony kezelésére

A Kaszkádvezérlő segítségével akár 10 db hőszivattyú is vezérelhető ezáltal hosszabb élettartam és kisebb energiafogyasztás érhető el.

 • Akár 10 hőszivattyú (üzemóra-kiegyensúlyozás)
 • 3 M-BUS eszköz csatlakoztatható (hő- és/vagy árammérőhöz)
 • Igény szerinti PV funkciók, teljesítmény szabályzás (hasonló a HPM + 0-10 V igény szerinti vezérlőjel működéséhez)
 • 3 utas szelepek vezérlése hűtéshez (2 puffertartály)
 • MODBUS IP BMS kommunikációhoz
 • Használati meleg víz vezérlő áramkör
 • Érintőképernyő a hőszivattyúval, kapcsolatos információk kezeléséhez
 • Minden alkatrész egy készülékházban
Panasonic Aquarea hőszivattyúk, főbb műszaki paraméterei:
Aquarea High Performance Aquarea T-Cap Aquarea HT
Működési hőmérséklet: -20C° -28C° -20C°
Maximális előre menő vízhőmérséklet: +55C° +60C° +65C°
Állandó fűtési teljesítmény, fűtőpatron rásegítés nélkül: -7C° (nem minden egységnél) -20C° -15C°
Hűtőközeg: R410a R410a R407C
Felhasználási terület: Hűtés – fűtés – használati melegvíz-előállítás Hűtés – fűtés – használati melegvíz-előállítás Fűtés – használati melegvíz-előállítás
Választható teljesítmények: Egyfázisú, 3 és 16 kW között

Háromfázisú, 9 és 16 kW között

Egyfázisú, 9 és 12 kW között

Háromfázisú, 9 és 16 kW között

Egyfázisú, 9 és 12 kW között

Háromfázisú, 9 és 12 kW között

Választható kialakítás: Monoblokk, Split, All in One Monoblokk, Split, All in One Monoblokk, Split,
Teljesítményt tartomány egyes típusok között: Split 3 és 16 kW között

Monoblokk 5 és 16 kW között

All in One 3 és 16 kW között (185 l)

Split 9 és 16 kW között

Monoblokk 9 és 16 kW között

All in One 9 és 16 kW között (185 l)

Split 9 és 12 kW között

Monoblokk 9 és 12 kW között

Választható szuper csendes kültéri egységgel: Nem Split és All in One beltérik esetén 9-12-16 kW-os kültéri teljesítményben Nem

Segítünk a hőszivattyú választásban

Hőszivattyú Ajánló

Hőszivattyú vásárláshoz kérd szakértőnk tanácsát, aki a megadott paraméterek alapján segít kiválasztani a legjobb hőszivattyút számodra. Gyorsan, Egyszerűen, Ingyenesen!

One Comment

 1. Tisztelt Kerti Úr!

  Panasonic hőszivattyút keresek egy ca. 120m2-es egy szintes új építésű családi házhoz. Az ingatlan jól szigetelt műszakilag a kornak maximálisan megfelel alacsony energia igényű épületről van szó. Az ingatlanba padlófűtést szeretnénk kialakítani valamint opcióként vagy mennyezet hűtést vagy fancoil rendszert szeretnénk megvalósítani. A Panasonic hőszivattyúkról jókat hallottam egyik ismerősömnél is Panasonic hőszivattyút építettek ki 2 évvel ezelőtt és meg vannak elégedve vele. Náluk egy 9 kW-os T-Cap levegős hőszivattyút telepítettek. A kérdésem az lenne, hogy ön milyen készüléket javasolna az ingatlanba és hűtésre melyik megoldás lenne jobb? HMV készítésre is szükség lenne, érdekelne a Panasonic All in one készüléke is mert nagyon praktikusnak találom. Egy vagy három fázisú hőszivattyút javasolna inkább?

  Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.
  K. Ferenc

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Send this to a friend