Panasonic klima

Panasonic klímák Érdekel a véleményed

100 éves a Panasonic
100 éves a Panasonic

A Panasonic 2018-ban ünnepelte századik születésnapját a hűtés és fűtés üzletág pedig hatvan éves múltra tekint vissza. A céget Macusita Konoszuke alapította 1918-ban melynek neve kezdetben Matsushita Electric Industrial Co., Ltd volt. A Panasonic márkanév 1955-ben született minek fénye töretlenül ragyog.

A cég első termékeik közt elektromos csatlakozódugók, aljzatok és kerékpárlámpák szerepeltek. 1933-ra már több mint 200 termék gyártásával foglalkozott a vállalat. 1934-ben az első villanymotorok tervezésébe és gyártásába kezdtek melynek eredménye kép 1936-ban elkezdődött az elektromos ventillátorok széria gyártása.

A cég első elektromos hűtőszekrényét, az NR-351-et 1953-ban gyártották. A hűtőberendezés egy új, zárt, kompakt kompresszort használt, amely magas szintű gyártási folyamatokat, nagy pontosságú megmunkálási folyamatokat és gondosan kiválasztott anyag specifikációkat igényelt. 

Az első légkondicionáló 1958-ban született meg “Home Air Conditioner” néven hozták forgalomba.

Az első légkondicionáló berendezések Japánban az 1950-es évek első felében születtek meg, de ezek hatalmas méretű ipari felhasználásra szánt berendezések voltak, otthoni használatra egyik sem volt alkalmas. Az első kompakt és könnyű háztartási klímaberendezések melyet viszonylag alacsony költséggel lehetett gyártani az ablak klímák voltak. Ezek a berendezések igen nagy sikert arattak a Japán meleg és párás éghajlatának köszönhetően és nem is volt versenytársa a gyárnak ezen a területen. Az első évben-Japánban az éves termelés 1100 db klímaberendezés volt.

A tengerentúli terjeszkedés 1959-ben vette kezdetét, mára világszerte élen jár a széles körű fogyasztói, üzleti és ipari szükségleteket kielégítő elektronikus termékek fejlesztésében és gyártásában. A Panasonic mára több mint 328 000 alkalmazottal rendelkezik, termékeinek száma pedig meghaladja a tizenöt ezret.

Panasonic világszerte az egyik leg elismertebb légkondicionáló márka

A Panasonic piacvezető a fűtés és a hűtés területén. Több mint 60 év tapasztalattal a háta mögött, a világ több mint 120 országában jelen lévő Panasonic kétségkívül a légkondicionáló ipar egyik vezető vállalata.

100%-ig Panasonic:

A vállalat világelső az innováció terén, ügyfelei életminőségének javítása érdekében több mint 91.539 szabadalmat jegyeztetett be. A cégcsoport összesen több mint 200 millió kompresszort gyártott, a világban elszórtan elhelyezkedő 294 gyáregységében. Biztos lehet a Panasonic klímaberendezések és hőszivattyúk kiemelkedő minőségében, hatékonyságában. A Panasonic mindig is törekedett a tökéletességre, és ez nemzetközileg is piacvezetővé tette a klímaberendezések és hőszivattyúk telepítése terén. A Panasonic megoldásai maximális hatékonyságot biztosítanak, a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is megfelelnek, és teljesítik napjaink legkorszerűbb építészeti követelményeinek is.

A Panasonic klímaberendezések fejlődése:

 • 1958 Az első otthoni ablak klíma berendezés bevezetése a piacra.
 • 1971 Az abszorpciós hűtőberendezések gyártásának kezdete.
 • 1973 A Panasonic Japánban piacra dobja az első nagy hatékonyságú levegő-víz hőszivattyút.
 • 1975 A Panasonic lett Európa első japán légkondicionáló-gyártó vállalata.
 • 1985 Az első GHP (gázhőszivattyús) VRF légkondicionáló bemutatása.
 • 1989 A világ első, egyidejű 3 csöves fűtő/hűtő VRF rendszerének bemutatása.
 • 2008 Az Etherea új fogalom a légkondicionálás területén, nagy hatékonyság, kiemelkedő teljesítmény és kifinomult dizájn.
 • 2010 A Panasonic megalkotta az első Aquarea, alacsony energiájú levegő-víz hőszivattyú rendszert.
 • 2012 Új GHP (gázüzemű hőszivattyú) egységek. A Panasonic gázüzemű VRF rendszerei ideálisak olyan projektekhez, ahol energiakorlátozások vannak érvényben.
 • A jövőbe tekintve Kiemelkedően energiatakarékos teljesítményű és hatékony működésű VRF ECOi EX rendszerek 4,7-es EER értékkel.

A Japán mestermunka tisztelete

A Panasonic a hagyományos, szigorú japán minőségellenőrzés hagyományaira építve fejleszti és gyártja kiemelkedő minőségű termékeit, melyeket eljuttat vevőihez a világ minden táján.

A Panasonicnál azt az elvet vallja, hogy a tökéletes légkondicionáló csendesen és hatékonyan, a háttérben teszi a dolgát, és csak minimális hatást gyakorol a környezetére.

A Panasonic, felhasználóinak hosszú évekig tartó, minőségi működést kínál, folyamatos szervizelés igénye nélkül. Következetes tervezési és fejlesztési folyamatok során különféle szigorú vizsgálatoknak vetik alá a Panasonic légkondicionálókat, ezzel biztosítva a berendezések hatékonyságát és hosszú távú megbízhatóságát. A tartóssági, vízállósági, ütésállósági és zajvizsgálatokat az egyes alkatrészeken vagy magukon a késztermékeken végezi a gyártó.

Ezeknek az időigényes tevékenységeknek az eredményeként a Panasonic légkondicionálók minden országban, ahol forgalmazzák, őket kielégítik a legszigorúbb ipari szabványokat és előírásokat.

Panasonic légkondicionálók

A Panasonic kínálata a hűtés és fűtés területén a szegmens teljes területét lefedi teljeskörű kínálatot biztosít mind a lakossági mind pedig az ipari klíma és hőszivattyús rendszerek területén. A hatalmas választéknak és innovatív termékeknek köszönhetően nem véletlen, hogy a Panasonic termékei piacvezető szerepet töltenek be.

Panasonic főbb termékcsoportok:

 • Lakossági split és multi split klímaberendezések
 • Aquarea levegő-víz hőszivattyús rendszerek
 • PACi Elite és Standard félipari klímaberendezések
 • ECOi VRF rendszerek 2 és 3 csöves kivitelben
 • ECO G gázmotoros VRF rendszerek
 • Hővisszanyerős szellőztető rendszerek

Panasonic oldalfali split klímaberendezések

Panasonic Etherea

Kívül-belül tökéletes Az Etherea lenyűgözően karcsú formával rendelkezik, Innovatív formája a legmodernebb környezetbe is tökéletesen beleillik. Energiatakarékos (A+++), kiemelkedő hatékonyság, kényelem (rendkívül halk működés, mindössze 19 dB(A) zajszinttel) és egészséges levegő, áttörést jelentő formával kombinálva.

Beépített WLAN WiFi vezérlés az egység az internetre csatlakoztatható, így a Panasonic Comfort Cloud alkalmazással okostelefonról is irányítható. Irányítás, figyelés, egyszerű időzítés, egyszerű interfésszel.

Új infravörös távvezérlő az új, stílusos és karcsú, háttérvilágítású Sky Controller távvezérlővel. Nagyobb kijelző és egyszerűbb használat. A Sky Controller 0,5 °C-os hőmérséklet-szabályozásával még pontosabban beállítható a hőmérséklet, és nagyobb komfort érhető el.

 A hűtés, komfort és kényelem zavartalan fenntartása mellett egy gombnyomással jelentős energiát is megtakaríthat.

Az Etherea készülékekbe integrált nanoe™ szűrő rendszer egészséges környezetet teremt az Ön számára. A nanoe™ nanotechnológia segítségével, elektrosztatikusan porlasztott, nanoméretű vízrészecskékkel tisztítja a helyiségek levegőjét. Hatékonyan kiszűri a levegőben található, mikroorganizmusokat, mint például bizonyos típusú baktériumokat, vírusokat és penészgombákat, ezáltal tisztább levegőt biztosítanak és megvéd a fertőzések kialakulása ellen.

 Az Etherea termékek elegáns matt ezüst és matt fehér kivitelben elérhetőek.

Panasonic kompakt TZ modellek

Az új TZ oldalfali modellek kompakt mindössze 799 mm-es szélességben készülnek, ennek köszönhetően a szűkebb helyekre is elférnek. A Panasonic Aerowings megoldás által a TZ modellek tökéletes légelosztással rendelkeznek. A beltéri egység két, egymástól független lapátot tartalmaz, amelyek koncentrált légáramlással biztosítják a kedvezőbb és egyenletesebb légelosztást a helységben. 

Állandó komfort a zuhanyszerű hűtőhatásnak köszönhetően. A beállított hőmérséklet elérése után az Aerowings kettős lapátozása a mennyezetre irányítja a légáramlást, mellyel zuhanyszerű hűtőhatás érhető el. Ezután az emberi aktivitás érzékelő az aktivitás mértékének megfelelően szabályozza a hőmérsékletet a komfort fenntartása érdekében.

Az Aerowings funkcióval rendelkező Panasonic légkondicionálók beltéri egysége a szélesebb beszívó rácsnak és a kiugróan magas ventilátor fordulatszámnak köszönhetően nagyobb légáramlást biztosít.

PM2,5 szűrő: A levegőben lebegő részecskék (PM2,5) port, koszt, füstöt és folyadékcseppeket tartalmaznak. Ez a szűrő felfogja a veszélyes szennyezőanyagokat, valamint a háztartási port és pollent is tartalmazó PM2,5 részecskéket. A szűrő szagsemlegesítéssel együtt lehetővé teszi a helyiségben lévő levegő tisztaságának megőrzését.

Új Panasaonic konzol klíma

Padlókonzolos típus új nanoe™ X légtisztító rendszerrel: kiemelkedő (A++) hatékonyság, kényelem (rendkívül csendes technológia, mindössze 20 dB(A) zajszinttel) és egészséges levegő, áttörést jelentő formával kombinálva. Fűtésre és hűtésre is kiválóan alkalmas a kétirányú légkivezetésnek köszönhetően.

 • Kielégíti a magas európai elvárásokat Rendkívül csendes működés, nagy hatékonyság és levegőtisztítás.
 • Rendkívül csendes működés, amikor a rendszer eléri a beállított hőmérsékletet, az egység csak 20 dB(A) zajszinttel működik. Mert az otthon kényelméhez nemcsak a kellemes hőmérséklet, hanem a csendes környezet is fontos.
 • Készen áll a jövőbeni igények kielégítésére, teljes mértékben alkalmas az R32 hűtőközeggel történő működésre. Az R32 gáz jobban kíméli a környezetet, mint az R410A.
 • Új infravörös távvezérlő, élvezze az innovatív tervezés előnyeit az új, stílusos és karcsú, háttér világítással rendelkező Sky Controller távvezérlő. Nagyobb kijelző és egyszerűbb használat.

Az új Panasonic konzol klíma, innovatív formája bármilyen stílusú környezetbe tökéletesen beleillik. Gondosan válogatott anyagok és eljárásokat az elegáns megjelenés eléréséhez. A kompakt méretű és stílusos kialakítású, új padlókonzol könnyen beilleszthető otthona belsőépítészeti képébe.

Panasonic fali Heatcharge VZ, inverter  R32 a hőszivattyús fűtés bajnoka

A Panasonic hőtároló rendszere képes a kültéri egység hőjének tárolására, így közvetlenül a hőszivattyú beindítása után gyorsan fel tudja fűteni a házat. A rendszer, leolvasztási ciklusban is maximális kényelmet és meleget biztosít, mivel a hőtároló rendszer az eltárolt hő segítségével megelőzi a rendszer lehűlését a leolvasztási ciklus alatt. Ennek a forradalmi szabadalomnak köszönhetően a Panasonic VZ klímaberendezések fűtőteljesítménye és hatékonysága egyedülálló a piacon.

Panasonic VZ főbb műszaki jellemzők: 

 • Az R32 gáz jobban kíméli a környezetet, mint az R410A. 
 • A teljesítmény tesztelése -35 °C-os külső hőmérséklet mellett történt.
 • Energiatároló rendszer, hőtároló egység, amely SZÜNETMENTES és gyors fűtést biztosít.
 • Econavi napfényérzékelő, még jobb hatásfok és még nagyobb kényelem
 • Nanoe™ légtisztító rendszer – 99%-os hatékonyság bizonyos szálló és megtapadó penészgombákkal, vírusokkal, baktériumokkal, allergén pollenekkel szemben
 • Kivételesen csendes működés! Csupán 18 dB(A), ami a vidéki éjszakai zajszintnek felel meg.
 • Erőteljesebb légáramoltatás a kívánt hőmérséklet gyors elérése érdekében 

Panasonic R32 forgódugattyús, R2 kompresszorok

A világ hűtéstechnológiájának élvonalában, 1978 óta 

A szobai légkondicionáló berendezésekhez kifejlesztett Panasonic forgódugattyús kompresszorokat a világ legmostohább környezeti viszonyai között alkalmazzák. A szélsőséges körülményekre tervezett Panasonic forgódugattyús kompresszorok az üzemeltetés helyétől függetlenül nagy teljesítményű, hatékony és megbízható működést garantálnak. A Panasonic a forgódugattyús kompresszorok legnagyobb gyártója az egész világon.

Az R2 kompresszorok bemutatása. 

A 36 éves kompresszortervezési és gyártási tapasztalat alapján kifejlesztett R2 az otthoni légkondicionáló berendezésekben alkalmazott, forgódugattyús kompresszorok legújabb generációját képviseli. A technológiai megoldásoknak, a továbbfejlesztett anyagoknak és az egyszerű kialakításnak köszönhetően az R2 kompresszorok megbízhatóak, energiatakarékosak és csendesek.

A Panasonic forgódugattyús kompresszorait valós körülmények között, a világon a legnagyobb igénybevételt jelentő helyszíneken tesztelték. A szélsőséges éghajlati körülmények között már évek óta jól bevált R2 kompresszorok a kivitelezők és a háztulajdonosok töretlen bizalmát élvezik ezekben a térségekben. 

Miért ilyen hatékony a Panasonic R2 forgódugattyús kompresszor? 

 • Nagy hatékonyságú, csúcsminőségű szilíciumacél motor megfelel az iparágban érvényes hatékonysági előírásoknak.
 • Nagyobb kapacitású olajtartály kitűnő kenéssel a megnövelt űrtartalmú olajszivattyú és a nagyobb kapacitású olajtartály kitűnő kenést biztosít.
 • Nagyobb tartály, megnövelt hűtőközeg tároló kapacitással. A nagyobb tartály lehetővé teszi a hosszú csővezetékrendszerekhez szükséges mennyiségű hűtőközeg betárolását.

Vezető technológia 

A hűtési megoldások több mint 80%-ában alkalmazott forgódugattyús kialakítás vezető helyet foglal el a lakossági légkondicionáló berendezéseknél alkalmazott kompresszortechnológiában. A több mint 200 millió kompresszort előállító Panasonic a világ vezető forgódugattyús klímakompresszor gyártója.

 

ÚJ PANASONIC COMFORT CLOUD Több, mint egy telefonos vezérlés.

Továbbfejlesztett okostelefonos vezérlés az otthoni termékcsaládhoz. Levegő-levegő hőszivattyú működésének vezérlése a Panasonic Comfort Cloud segítségével, valamint kizárólag a Cloud felhőszolgáltatásból elérhető további funkciók használata – bárhonnan és bármikor. Egy felhasználó akár 200 egységet is kezelhet, valamint lehetőség van különböző felhasználók és jogosultságok beállítására. Az energiafigyelés támpontot ad az üzemeltetési költség további csökkentésében.

 

Panasonic új lehetőségek, új alkalmazások a vezérlés előnyei

 • Családoknak: Különböző felhasználók állíthatók be, így például minden gyerek csak a saját szobáját vezérelheti. Lehetőség van a második ház előhűtésére vagy előfűtésére. Ha pedig valaki bekapcsolva hagyta a rendszert, az egyszerűen kikapcsolható. 
 • Ingatlan tulajdonosoknak: Különböző helyszínek és akár 200 egység vezérlése egyetlen okostelefonról. Az egyes helyek fogyasztásának leolvasása és a hibakódok távoli kiolvasása megkönnyíti és meggyorsítja a karbantartást.
 • Kis és közepes méretű irodák: A tulajdonos az iroda egyes helyiségeit egyszerűen vezérelheti, minden egységhez külön hozzáférést adhat a munkatársaknak. A rendszer tájékoztat az esetleges fűtési és hűtési energiapazarlási pontokról, valamint elősegíti a maximális komfort elérését

Új távlatok a vezérlésben

 A Panasonic Comfort Cloud megoldással a felhasználó a hőszivattyú összes funkcióján kívül számos egyéb szolgáltatást érhet el. A Panasonic Comfort Cloudon keresztül a hőszivattyú összes funkciója, így a nanoe™ X légtisztító, a légáramlás irányítása, a sebesség, hőmérséklet-beállítás, üzemmód, stb. egyszerűen kezelhető.

Az alkalmazással néhány további funkció is egyszerűen kezelhető:

 • Az összes egység BE/KI kapcsolása egyszerre.
 •  Azokon a telephelyeken, ahol több egység működik, a felhasználó egyetlen kattintással be- vagy kikapcsolhatja az összes egységet. 
 • Heti időzítő beállítása. Naponta akár 6, hetente akár 42 esemény egyszerűen, logikusan és gyorsan beállítható.
 • Előfűtés vagy hűtés, gondoskodjon otthona vagy irodája komfortjáról, már az érkezés előtt! ·
 • Hibakód-értesítés, hiba esetén megjelenik egy értesítés vagy a karbantartási kód.

Energiafigyelés és statisztika 

Az egyes egységek által működés közben felhasznált energia mennyisége alapvetően fontos az energiaköltségek csökkentéséhez. A Panasonic Comfort Cloud eltárolja minden egység energiafogyasztását, mely később könnyen áttekinthető és látványos grafikonokon megjeleníthető. Ez a funkció a VKE, TKE és UKE generációtól elérhető. A heti időzítővel a működés az optimális energiafelhasználáshoz hangolható.

Skálázhatóság és felhasználói adatok kezelése

További egységekkel és helyszínekkel, valamint különböző hozzáférési jogosultságú felhasználókkal egyszerűen bővíthető. Ennek köszönhetően több lehetőség kínálkozik a családi ház vagy egy második ház, valamint a kisebb/közepes méretű irodák vagy több bérlő által használt ingatlanok vezérlésére. Akár 200 egység akár 10 helyszín (telephelyenként 20 egység) Felhasználói vezérlési jogosultságok a fő felhasználó korlátozhatja a többi felhasználó egységekre és beállításra vonatkozó jogosultságait.

Segítünk a klíma választásban: Klíma Ajánló

A klíma vásárláshoz kérd szakértőnk tanácsát, aki a megadott paraméterek alapján segít kiválasztani a 3 legjobb klímát számodra. Gyorsan, Egyszerűen, Ingyenesen! 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Send this to a friend