Split klímák Érdekel a véleményed

Split klíma jelentése

Alapvetően a split szó jelentése hasított, osztott ebből adódóan a split klímaberendezések minimum két egységből állnak. A split légkondicionálók alap esetben egy beltéri és egy kültéri egységből állnak és ezeket az egységeket kötik össze csövekkel, kábelekkel, miután alkalmasak lesznek hűtésre és egyre inkább fűtési feladat ellátására is.

A leginkább elterjedt megoldás az oldalfali split klíma egy kültéri és egy beltéri egység. Ezt mono splitnek is szokták nevezni. A mono split klímaberendezések között a beltéri egység kialakításától függően többféle megoldással is találkozhatunk. Hogy milyen beltéri egységet érdemes választani azt a helység mérete funkciója, kialakítása határozza meg, de nem utolsó szempont az esztétikai megjelenés fontossága sem.

A leg elterjedtebb megoldás kétségtelenül az oldalfali split beltéri egység. A könnyű szerelhetősége és a kedvező ára teszi közkedvelté, de ezek között is óriási különbség van. A kialakításban, méretekben, színben, műszaki paraméterekben, zajszintben, levegőszűrési képességben és még sorolhatnám a különböző tulajdonságokat.

Az oldalfali beltéri egységeken túl az alábbi split klíma beltéri egységekkel találkozhatunk a leg gyakrabban:

 • légcsatornázható beltéri egység, alacsony, közepes és magas statikai nyomású változat
 • parapet beltéri egység
 • konzol vagy console elnevezésű beltéri egység
 • mennyezet alá szerelhető, mennyezeti beltéri egység
 • kazettás, mennyezetbe süllyeszthető beltéri egység ezen beül lehet 1-2 illetve 4 utas kazettás
 • oszlop, álló kialakítású beltéri egység

A split klímaberendezések előnyei

A split klímaberendezések legfőbb erénye a könnyű, gyors és rugalmas telepíthetőség. Néhány kivételt tekintve szinte bárhová fel lehet szerelni. A split kültéri egység az épületen kívül kerül elhelyezésre, ezáltal a leg jelentősebb zajforrás a hűtő kompresszor nem kelt zavaró hatást az épületben tartózkodók számára.

További előnyök a széles típus választék és teljesítmény tartomány. Rengeteg gyártó közül lehet válogatni minden árkategóriában. Számos beltéri egység és megannyi funkció a hűtés és fűtésen túl hatékony levegőkezelés és szűrés, páramentesítés, szellőztetés és sok izgalmas egyéb funkció.

Split klímák műszaki tulajdonságai mire érdemes figyelni!

Hűvös szoba és szép álom helyett rémálom is lehet egy nem megfelelő klímaberendezés, nem csak a hálószobában lehet zavaró, de a pénztárcánk rovására is mehet. Mindig érdemes szakember tanácsát kikérni klímavásárlás előtt.

Split klímák választása esetén sok szempontot kell figyelembe venni. Ami a leggyakoribb az áron túl az a zajszint és az energiafogyasztás. Egy rosszul megválasztott berendezés sok fejfájást okozhat az üzemeltetőnek. Zaj szempontjából nem mindegy a készülék minősége valamint a kültéri és beltéri egységek megfelelő kiválasztása és elhelyezése. Egy rossz minőségű klímaberendezés nagyon zajos is lehet, nem csak a hálószobában, de adott esetben a szomszédot is zavarhatja a rosszul elhelyezett kültéri egység. Készülék választás esetén érdemes megnézni a zajszint adatokat a berendezés katalógusában.

A készülékek fogyasztása nem csak az energia osztálytól függ! Természetesen a minél több „A és+”jel a klímaberendezés jó energia fogyasztására utal. Ezt hivatott jelölni az EER és COP érték is az előző a hűtési hatékonyságot az utóbbi a fűtési hatékonyságot jelöli, minél nagyobb ez a szám annál hatékonyabb a készülék. Egy rosszul, alul vagy felülméretezett, vagy nem megfelelően telepített klímaberendezés jelentős túlfogyasztást produkálhat, ezért mindenképen érdemes gyakorlott szakemberre bízni a telepítést.

Az oldalfali főként lakossági split klímaberendezések között a leggyakoribb teljesítmény tartomány 2,0-7,0 kW között van. A nem oldalfali típusok között általában 2,0-16 kW-ig terjed, de nem ritka a 20-25 kW-os ipari split klímaberendezés sem.

Multi split klíma jelentése

A split klímaberendezéseknél lehetőség van egy kültéri egységre, több darab akár különböző kialakítású és teljesítményű beltéri egységet is csatlakoztatni. Ezeket a berendezéseket multi spliteknek nevezzük.

A leggyakoribb a duál klíma és a triál klíma kialakítás, ebben az esetben egy kültéri egységre 2 illetve 3 db beltéri egység csatlakozik. Általában a legtöbb csatlakoztatható beltéri egység, géptípustól függően 5 maximum 6 db beltéri egység. A beltéri egységek lehetnek különböző teljesítményűek és kialakításúak is. Azt, hogy egy kültéri egységre hány beltéri és milyen teljesítményben csatlakoztatható azt a kültéri csatlakozó csonkjainak száma és teljesítménye határozza meg.

Léteznek úgynevezett szuper multi légkondicionáló berendezések, amire akár 9 db beltéri egység is csatlakoztatható. A szuper multiknál viszont már egy úgynevezett osztó dobozt kell alkalmazni a beltéri egységek csatlakoztatására.

A multi légkondicionálók előnye, hogy egy kültéri egység alkalmazásával több helység klímatizálását is meg lehet valósítani és a beltéri egységek akár külön-külön is üzemeltethetők. Viszont egy időben nem lehet vele hűteni és fűteni bár ez a jelenség ritkán okoz problémát, de azért előfordul.

A multi splitek további nagy előnye, hogy a kültéri egységre több beltéri csatlakoztatható ezért sokkal kisebb a helyigénye a kültéri egységnek, és esztétikusabb is, mint több különálló berendezés.

Egy multi kültérire csatlakoztatott beltéri teljesítmények összértéke, akár jóval meghaladhatja a kültéri egység teljesítményét. Ez a képesség olyan esetekben előnyös, ha például van 2 kisebb helység, aminek a hűtési igénye egyenként 2,5 kW és van egy nagyobb helység, aminek 3,5 kW ez összesen 8,5 kW beltéri teljesítmény. Ezt a 3 db beltéri egységet rá lehet csatlakoztatni egy 5,0 kW névleges teljesítményű kültéri egységre is. Bár ha mind a 3 beltéri egység megy, nem fogja leadni a maximális teljesítményt, de a készülék oda szolgáltat nagyobb teljesítményt ahol arra a nagyobb szükség van.

A multi split berendezések további előnye a hosszú akár 25 méteres csövezési távolság a kültéri és beltéri egységek között. (típusfüggő) Egy mono split klíma esetén ez az érték a legtöbb esetben 10-15 méter. A kültéri egység csendesebb működése a több különálló kültéri egységgel szemben. Részterhelésen nagyobb hűtési és fűtési hatékonyság.

Multi split klímaberendezések kiválasztásánál mindig kérje szakértő tanácsát. A beltéri és kültéri egységek csatlakoztathatóságát egy kombinációs táblázat tartalmazza. A választott kombinációt minden esetben ellenőrizni kell, mert egy rossz kombináció esetén a készülék nem fog elindulni.

Inverteres klíma mit jelent?

Az inverter egy fordulatszám szabályzó elektronikai eszköz. A klímaberendezésbe beépített inverter a kültéri egységben található a hűtő kompresszor fordulatát szabályozza a kívánt hűtési, fagy fűtési teljesítménynek megfelelően. Ennek számos előnye van nem csak az energia megtakarítás és csendesebb működés teszi lehetővé, de nem utolsó sorban a lágyabb kíméletesebb hűtés és fűtés is.

Milyen előnyei vannak az inverteres klímának a hagyományos berendezésekkel szemben?

 A hagyományos on-off ki-be kapcsolós légkondicionálók úgy működnek, mint a hűtőszekrény. A termosztát bekapcsolja a hűtő kompresszort, ha a belseje felmelegszik, ha pedig lehűl, akkor kikapcsolja a hűtést. Ezzel az állandó ki bekapcsolgatással tartja a beállított hőmérsékletet. A hagyományos on-off klímák is ezen az elven működnek, ha a helység felmelegszik, akkor elindul a hűtés, ha pedig lehűl akkor kikapcsol. Természetesen a hagyományos klímák is tudták tartani a beállított hőfokot csak sokkal nagyobb kilengésekkel. A hagyományos klímák hátránya az inverteres klímákkal szemben az állandó ki-be kapcsolgatás. Emiatt nem képesek pontosan tartani a beállított hőmérsékletet, állandó 100% teljesítményen forog a kompresszor, ezért mindig nagyon erősen hűtenek, a sok kapcsolás nagy áramfelvételt, nagyobb áram lökést és magasabb fogyasztást okoz, és a zajkibocsájtásuk is magasabb, mint az inverteres klímáknak.

Inverteres klíma működése és előnyei

Az inverter automata módon a kívánt beállított hőmérsékletnek megfelelően változtatja, a kompresszor fordulatszámát ez által a mindenkori hő terhelésnek megfelelően hűti vagy fűti a helységet. Az inverteres vezérlésnek köszönhetően az inverteres légkondicionálók pontosan tartják a beállított hőmérsékletet nincs állandó ki-be kapcsolás. Az inverter leveszi a kompresszor fordulatszámát, ha a vezérlés úgy érzékeli, hogy a helységben nincs olyan meleg. Ennek köszönhetően a készülék akár 15-20%-os alap fordulaton is képes üzemelni így jelentős energiát képes megtakarítani. Alacsony fordulaton az inverteres készülék nem fúj olyan hideget és ezért kevésbé szárítja, a levegőt kellemesebb komfortot nyújt, mint a hagyományos légkondicionáló a zajszintjük is alacsonyabb.

Inverteres klíma gyorsabb hűtés és fűtés

Abban az esetben, ha egy meleg helységben kapcsoljuk be az inverteres légkondicionálót, akkor az inverter képes akár 125%-ra felpörgetni a kompresszort ez által gyors intenzív hűtést és télen gyors fűtést érhetünk el.

Inverteres klíma előnyök:

 • Alacsonyabb energiafogyasztás.
 • Alacsonyabb zajszint.
 • Alacsonyabb hőmérsékletingadozás.
 • Alacsonyabb áramfelvétel induláskor és üzem közben egyaránt.
 • Lágyabb hűtés és kellemes fűtés alacsony külső hőmérséklet mellett is.
 • Jobb levegő minőség nem szárítja olyan mértékben a levegőt.
 • Nem állandó a fordulat ez kíméli a forgó alkatrészeket hosszabb élettartam.

Inverteres klíma ár

Az inverteres klímák drágábbak, mint a hagyományos (on-off) légkondicionálók, de viszont energia felhasználásuk akár 60%-kal alacsonyabb. Mivel az Európai Unió törekszik az egyre alacsonyabb energia felhasználásra ezért jelentős erőfeszítéseket tesz a hagyományos klímaberendezések kiszorítására. Ennek köszönhetően ugyanúgy, mint a hagyományos lámpa izzókat, a hagyományos klímákat is egyre nehezebb beszerezni, az unióba már nem lehet ezeket behozni.

Inverteres klíma

Az inverteres légkondicionálók a legmodernebb klímaberendezések, de ezen belül sajnos sokszor lehet találkozni silány minőségű gépekkel. Maga az inverter is áramot fogyaszt ezért egy gyenge minőségű inverternek jelentős áramfelhasználása is lehet.  Nem beszélve arról, hogy az inverter panel, jelentős árszínvonalat képvisel akár a légkondicionáló árának a 60-70%-át is kiteszi. Ennek fényében meggondolandó a silány minőségű ismeretlen eredetű inverteres berendezések telepítése.

Inverteres Klíma panel (DC)
Inverteres Klíma panel (DC)

Mivel az inverteres légkondicionálók összetett berendezések ezért azok minősége és energiatakarékos működése az inverteres vezérlésen kívül számos dologtól függ. Egy inverteres klíma minimum 2 db ventilátor motort is tartalmaz ezek az újabb légkondicionálókban un. BLDC motorok, de az olcsóbb inverteres berendezésekben megtalálható még a hagyományos AC ventilátorok is. Fontos még az alkalmazott kompresszorok kialakítása minősége is a modernebb gépekben a jobb hatásfok és az alacsonyabb vibráció és zajkibocsájtás miatt dupla forgódugattyús kompresszorokat alkalmaznak. A hatásfok növelése érdekében a hőcserélő felületek kialakítása felületének mérete is nagyon fontos tényező.

Inverteres Kompresszor

Mivel az inverteres légkondicionálók összetett berendezések ezért azok minősége és energiatakarékos működése az inverteres vezérlésen kívül számos dologtól függ. Egy inverteres klíma minimum 2 db ventilátor motort is tartalmaz ezek az újabb légkondicionálókban un. BLDC motorok, de az olcsóbb inverteres berendezésekben megtalálható még a hagyományos AC ventilátorok is. Fontos még az alkalmazott kompresszorok kialakítása minősége is a modernebb gépekben a jobb hatásfok és az alacsonyabb vibráció és zajkibocsájtás miatt dupla forgódugattyús kompresszorokat alkalmaznak. A hatásfok növelése érdekében a hőcserélő felületek kialakítása felületének mérete is nagyon fontos tényező.

2. Miért vannak árban nagy eltérések az inverteres berendezések között? A válasz a részletekben rejlik

Egy inverteres klíma minősége és ára jelentősen függ a benne alkalmazott technológiáktól a felhasznált alkatrészek minőségétől és technikai színvonalától. Sokszor hallani olyan állításokat, hogy egyes berendezéseknél csak a nevet és a marketinget kell megfizetni azért drágábbak a márkás készülékek. Igen, lehet benne igazság, de igen is egy bizonyos szint alatt képtelenség azokat a technikai újításokat megkapni, amit csak a profi klímagyártók alkalmaznak.

3. Milyen különbségek vannak az inverteres berendezések között?Felhasznált anyagok:

Ami a leg szembe tűnőbb a készülék kialakítása, dizájnja a készülék burkolatánál felhasznált anyagok minősége. Egy gyenge minőségű berendezés beltéri egységének burkolata rövid idő után elsárgul, esetleg elvetemedik és akár el is repedezik. A kültéri egység fémburkolata egy gyengébb minőségű készülék esetén színe gyorsan kifakul, és esetleg korrodálódik.

4. Zajszint:

Egy klímaberendezés egyik legfontosabb tulajdonsága a zajszint egy hangos, zajos klíma megkeserítheti a tulajdonos és akár a szomszédok életét is.

Mitől függ a készülékek zajszintje? Első sorban a benne alkalmazott ventilátor motorok és a kompresszor minőségétől. Az olcsóbb inverteres berendezésekben még mindig az inverteres BLDC motoros ventilátorok helyett a hagyományos AC motorokat alkalmazzák. Ez főként a beltéri egységnél jelent problémát, mert a hagyományos motoroknál van egy állandó un. gerjesztési zaj. Ez a jelenség kis fordulaton keletkezik, amikor azt várjuk a berendezéstől, hogy csendes legyen. Ez a gerjesztési zaj a modern berendezéseknél nem fordul elő, de a mai napig akár nagy neves gyártók is kispórolják a modern motorokat a készülékekből. A hagyományos motorok hátránya a zajosságon kívül a nehezebb szabályozhatóság, kevesebb ventilátor fokozat, alsó és felső fordulatok korlátai és magasabb energiafogyasztás.

Az inverteres ventilátor motorok alkalmazásának a további előnye a csendesebb működésen túl az alacsonyabb energiafogyasztás és a jobb precízebb szabályozhatóság. Az inverteres motoroknál több ventilátor fokozat is van valamint sokkal kisebb fordulaton is tudnak működni az elődjeikkel ellentétben. A modern BLDC motorok a forgási sebességről és a megfelelő működésről visszajelzéseket küldenek a készülék központi vezérlőjének és ez által sokkal megbízhatóbb és pontosabb működést tesznek lehetővé.

A zajszint további okozója lehet a rossz kialakítás. A ventilátor lapátoknál nem megfelelő méret és lapátszögek a készülék házban a megengedettnél nagyobb légsebesség. Egy ventilátor lapát zajossága nagymértékben függ annak kialakításától a nevesebb gyártók nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a ventilátor lapátok aerodinamikai kialakítására. A ventilátor lapát mérete is fontos valamint annak a fordulata. Egy nagyobb átmérőjű lapát lassabban forogva kisebb zajt kelt, mint egy kisebb lapát melynek gyorsabban kell forogni ugyanazon levegő mennyiség elszállításához.

Fontos még a készülékház mérete és az abban áramló levegő sebessége, itt is nagy hangsúlyt kap az aerodinamikai tervezés. A zaj szempontjából fontos a jól megtervezett légsebesség főként a levegő be és kilépési pontok megfelelő kialakítása. További zajkeltő lehet a készülékházon belül a hőcserélő kialakítása továbbá az egyéb, alkatrészek szűrőbetétek légellenállása mert a nagyobb légellenállás nagyobb zajjal is jár. Ezért téves az az elképzelés, hogy egy készülék minél kisebb annál jobb.

A kültéri egységek zajszintje legföbbképen az alkalmazott kompresszortól függ, de itt is számitanak a ventilátor motoroknál leírt jellemzők. A nevesebb gyártók nagy hangsúlyt fektetnek a kültéri egységek zajának csökkentésére. A jobb minőségű anyagok a dupla forgódugattyús kompresszorok és azok zajszigetelése valamint az egész készülékház szigetelése mind a csendesebb működést hivatott szolgálni. A rosszul kialakított és zajcsillapított fém készülékház a nem megfelelő felfogatások és csavarozások a berendezések lemezburkolata a zaj további forrásai lehetnek.

4. Kompresszorok zaj és teljesítmény szempontjából

A legnagyobb zajforrás mégis a kompresszor ezek, már csak inverteres kivitelben készülnek, de ezek közt is nagy különbségek vannak. A kompresszorok minősége nagyban függ a megfelelő összeszereléstől és alkatrészektől valamint az alkalmazott technológiától. A modernebb klímaberendezésekben dupla forgó dugattyús kompresszorokat alkalmaznak. Ezek hatásfoka jobb, zaj és vibráció tekintetében pedig sokkal jobbak a hagyományos kompresszorokhoz képest. Sajnos árban drágábbak, mint elődeik, de egyre több gyártó alkalmazza a dupla forgó dugattyús kompresszorokat.

Inverteres klímaberendezések energiafogyasztása:

Egy inverters klímaberendezés fogyasztása sok apróbb dologból tevődik össze. A megfelelő tervezés és kialakítás az alkalmazott alkatrészek technikai szintje és nem utolsó sorban az egész rendszert irányító elektronika és azon futó program (szoftver) színvonalától.

 Mik a fogyasztást meghatározó részegységek és azok szerepe.

 1. A kompresszorok:

A legnagyobb áram éhsége a kompresszornak van ezért fontos a legjobb minőség. Az egyes típusok között nagy különbségek lehetnek élettartamban és fogyasztásban egyaránt! A modern berendezésekben kivétel nélkül inverteres kompresszor található és egyre inkább dupla forgódugattyús kivitel.

2. Ventilátor motorok:

Ahogy azt már említettem a ventilátor motorok minősége az inverteres megoldás az alkalmazott lapátok kialakítása is nagyon fontos az áramfogyasztás szempontjából. Sajnos ezen a területen van még fejlődni való, sok még azoknak a gyártóknak a száma, akik nem alkalmazzák a modernebb technológiákat.

3. Hőcserélők szerepe az energiafogyasztásban.

Minden klímaberendezés tartalmaz minimum 2 db hőcserélőt, egyet a beltéri egységben ez az elpárologtató egyet a kültéri egységben ez a kondenzátor szaknyelven. Az elperologtató szerepe, hogy az abba beáramló folyékony hűtőközeget elpárologtassa, itt valósul meg a hűtés. Fűtés üzemmódban pedig ez veszi át a kondenzátor szerepét tehát ez adja le a meleget. Egy hőcserélő alapvető tulajdonsága a hő leadó vagy felvevő felület nagysága. A gyártók folyamatosan törekszenek arra, hogy minél kisebb méretben hozzanak létre minél nagyobb felületet. Ez nagy kihívást jelent, de egy régebbi vagy korszerűtlen készülékhez képest a modern hőcserélők hő leadó felülete akár duplájára is nőhet ugyanakkora fajlagos befoglaló méret mellet.

Miért fontos ez? A hőcserélő felület nagysága annak a hő átadó képessége nagymértékben befolyásolja egy klímaberendezés hatásfokát, ezáltal az energiafogyasztás is.

A hőcserélők hő átadó képességét hatásfokát folyamatosan fejlesztik a legjobb gyártók és alkalmazzák is, de mivel a gyártási és anyag költségük igen magas ezért nagy árkülönbségek keletkeznek a silányabb hőcserélővel ellátott készülékek és a magasabb minőségű termékek között.

A jobb hatásfok érdekében nagyobb lamella sűrűséget és speciális kialakítást alkalmaznak. A lamellák felületét speciális anyaggal vonják be a korrózió elkerülése és jobb hővezetés érdekében . A bevonatok segítenek a hőcserélőnél a víz lepergetésben és a szennyező anyagok lerakodása ellen is védenek. A beltéri egységben található hőcserélők bevonata védelmet nyújt a megtelepedő gomba és penészfertőzések ellen is. A hőcserélőben alkalmazott csövek felülete a profi készülékeknél mikró barázdákat tartalmaz, amivel nagymértékben növelhető a hőcserélő felület és hő átadó képesség nagysága.

A kicsi lapos nem biztos, hogy jobb.

Általában szembe tűnő a légkondicionálók különböző mérete ez sok esetben a jobb energetikai hatásfok miatt van. Főként a magas hatásfokú, fűtésre optimalizált berendezések beltéri-kültéri egysége robosztusabb. Ez nem összekeverendő a gagyi kategóriával amikor azért nagy a készülék mérete mert nem tudnak kisebbet gyártani! A magas hatásfokú főként fűtésre optimalizált klímaberendezéseknél a készülékház nagyobb. Erre azért van szükség, mert emelt felületű hőcserélőt építenek a készülékekbe a minél nagyobb hatásfok elérése érdekében. Ez a megoldás kevesebb energiafogyasztással jár és a zaj csökkentésére is pozitívan hat. Egyes neves gyártók beltéri egységének zajkibocsájtása akár elérheti a 19dBA szintet, ami már normál fülnek szinte halhatatlan kategória.

Inverter panel és vezérlő elektronika

Egy inverteres klímaberendezés lelke az inverter panel ez az eszköz a normál hálózati feszültséget alakítja át oly módon, hogy az alkalmas legyen az inverteres kompresszor meghajtására. A működési részletekbe nem akarok belemenni, de az bizonyos, hogy maga a panel is fogyaszt energiát.

Az inverter panel általában egybe van építve az egyéb feladatokért a készülék különböző funkcióiért felelős központi egységgel. Ez a főpanel a kültéri egységben helyezkedik el és kommunikál vezetéken keresztül a beltéri egységben levő vezérlő egységgel. Egy rossz minőségű inverter panel és vezérlés sok energiát fogyaszt akár akkor is, amikor a készülék kikapcsolt állapotban van. Egy jó minőségű berendezés energia fogyasztása kikapcsolt állapotban 1W alatt van.

Összességében elmondható, hogy az elektromos vezérlő rendszernek akár jelentős fogyasztása is lehet ezért fontos a jó minőségű készülék kiválasztása. Az egész rendszert vezérlő szoftver egy előre megírt program ezen is sok múlik egyrészt az energia hatékonyság másrészt élettartam szempontjából is.

Egy jól átgondolt vezérlés optimalizálja a klímaberendezés működést energia fogyasztását. A meghibásodások minimalizálása érdekében a rendszer ellenőrzi, védi a főbb alkatrészeket , figyeli a motorok fordulatát, áramfelvételét a különböző hőmérsékleteket és nyomásviszonyokat. Ha szükséges az elektronika beavatkozik a működésbe, nagyobb eltérés esetén akár a készülék működését is letilthatja. Egy okos készülék tárolja a hibakódot ismétlődő probléma esetén kijelzi és ebben az esetben általában szerviz beavatkozásra van szükség.

Kiegészítésként a további energia megtakarítás érdekében egyes gyártók különböző szenzorokat építenek be a klímaberendezésekbe. Ezek a szenzorok figyelik a helységben tartózkodó személyek számát azok aktivitását, figyelik az időjárási viszonyokat és ennek megfelelően csökkentik, illetve növelik, a hőmérsékletet ez által optimalizálják az energiafogyasztást.

Wifi vezérlés

Egyre több klímaberendezésnél elérhető alap funkcióként a berendezés távolról való irányíthatósága. Ezzel a megoldással a világ bármely részéről nyomon követhetjük, illetve kordában tarthatjuk a készülék működését. Ez a funkció főleg fűtésre is használ berendezések esetén praktikus akár egy távoli nyaralóban is tudjuk követni a hőmérsékletet és ezáltal kordában tarthatjuk a fogyasztást.

Segítünk a split klíma választásban: Klíma Ajánló

A klíma vásárláshoz kérd szakértőnk tanácsát, aki a megadott paraméterek alapján segít kiválasztani a 3 legjobb klímát számodra. Gyorsan, Egyszerűen, Ingyenesen! 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Send this to a friend